Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edustajan työ devalvoitui

Haglund vaihtaisi kansan edun ajamisen sellun keittämiseen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansanedustaja Carl Haglund (r) aikoo jättää eduskunnan vain vuoden mittaisen työrupeaman  jälkeen. Haglund siirtyy kiinalaisen Kaidi-yhtiön palvelukseen. Yritys rakentaa Kemiin biojalostamon.

Eduskuntatyötä on pidetty erityisenä työnä. Kansanedustaja on kansan valitsema, ja hän nauttii erityissuojaa. Toisaalta hän ei voi lopettaa työtään noin vain ja ilmoittaa, että nyt riitti. Eroa on haettava eduskunnalta, ja lupa voidaan evätä.

Niin on käynytkin. Vuonna 1991 vasemmistoliiton kansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukonen pyysi eroa. Hän kertoi turhautuneensa siihen, ettei politiikan tekemisellä voi enää vaikuttaa. Vapautusta ei myönnetty. Samankaltaisin perustein eroa hakenutta kristillisten Vesa Laukkasta kohdeltiin samoin vuonna 1994.

Perustuslain mukaan eron ”myöntämiseen on oltava hyväksyttävä syy”. Viime vuosina lähtijöitä on ollut useita. Hyväksyttäväksi syyksi on katsottu se, että uusi tehtävä on yhteiskunnallisesti merkittävä – eli sekin palvelee Suomea.

Kun eduskunta myönsi eron, se devalvoi kansanedustajan työtä kohti normaalia työtä. Saa lähteä, jos löytää paremmin palkatun tai näkyvämmän työn vaikkapa biopomona. Stenius-Kaukosen selitys oli parempi kuin Haglundin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat