Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkivalta voi lisääntyä

Suomalaiset juovat ja tappavat vähemmän kuin ennen. Pahoinpitelyjenkin määrä on viime vuosina tasaantunut. Tämä saattaa kääntyä ensi vuonna, kun vahvat oluet tulevat kauppoihin.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisten tekemien henkirikosten määrä on pienentynyt selvästi vuosituhannen vaihteen jälkeen. Vaikka suunta on hyvä, henkirikoksia tehdään meillä paljon verrattuna muihin läntisen Euroopan maihin.

Osa henkirikosten määrän vähenemisestä voi selittyä terveydenhoidon paranemisella. Vaikka väkivaltaa on, uhreista jää henkiin suurempi osa kuin menneinä vuosikymmeninä.

Pahoinpitelyissä ei ole tapahtunut yhtä suurta muutosta. Niiden määrä kasvoi vuosikymmenien ajan mutta on tasaantunut viime vuosina, kun alkoholinkulutus on vähentynyt. Vuodesta 2011 lähtien myös pahoinpitelyjen määrä on pienentynyt – viime vuotta lukuun ottamatta, kertoo Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin julkaisema rikoskatsaus.

Väkivaltarikos- ja alkoholitilastot osoittavat selvästi, että Suomessa väkivaltarikosten määrä kulkee käsi kädessä suhteessa alkoholin kulutukseen. Vaikka alkoholin kulutus on vähentynyt, juomatavat muuttuvat hitaasti. Suomalaiset juovat yhä humalahakuisesti.

Siksi viime vuosien hyvä kehitys on vaarassa, kun vahvojen oluiden myynti sallitaan ruokakaupoissa vuoden 2017 alusta. Pelkona on, että alkoholin kulutus ja väkivaltarikosten määrä kasvavat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat