Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan vaalitulos rauhoitti markkinoita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat kirjoittaa, että Espanjan vaalitulos lievensi Britannian EU-äänestyksen jälkeistä pörssipaniikkia.

”Viime perjantai jää eurooppalaiseen taloushistoriaan punnan arvon ennätyksellisestä romahduksesta ja osakkeiden sukelluksesta. Tukholman ja Helsingin pörssikursseja ’suojeli’ juhannus. Maanantaina kurssit putosivat, mutta tilanteeseen oli jo ehditty myös sopeutua.”

”Espanjan vaalitulos tuli kuin mittatilauksena rauhoittamaan poliittista kuohuntaa – ja samalla markkinoita. Maan poliittinen tilanne on yhä sekava, mutta nyt on toivoa, että uusintavaalien tuloksena saadaan aikaan toimintakykyinen hallitus.”

”Voittaja ei ollut ennakoidulla tavalla uusvasemmiston Podemosin ja kommunistien vaaliliitto, joka on ajanut menoleikkauksista eli EU:n vaatimasta budjettikurista lipeämistä.”

”Britannian esimerkki saattoi jopa hillitä espanjalaisten protestoinnin tarvetta. Reaktiot voivat olla laajemminkin juuri päinvastaisia kuin on pelätty.”

Keskisuomalaisen mukaan Espanja ei halunnut radikaalia muutosta politiikkaansa.

”Britannian päätös lähteä Euroopan unionista vahvisti espanjalaisten tukeutumista sinänsä ongelmalliseen, mutta politiikaltaan tuttuun kansanpuolueeseen. Ongelmallista on, että puolue on ryvettynyt useissa korruptioskandaaleissa. Mariano Rajoyn johtaman puolueen tiedetään kannattavan EU:n budjettikuria. Espanjalaiset antoivat siten hyväksyntänsä EU-politiikan linjauksille.”

”Podemosin vahvistuminen olisi merkinnyt EU:n budjettikurin kyseenalaistamista – ja todennäköisesti samalla EU:n arvostelun voimistumista. Tätä espanjalaiset eivät nyt halunneet vaan pitivät Rajoyn johtaman puolueen korruptiosotkuja pienempänä pahana.”

Savon Sanomien mukaan piensijoittajien voi olla hyvä seurata sivusta Britannian äänestyksen jälkeistä osakekurssien heiluntaa.

”Piensijoittajan eli osakesäästäjän on viisainta säilyttää päänsä kylmänä ja jättää ainakin myymättä osakkeensa, jos myyntiin ei ole jotakin muuta tarvetta. Osakemarkkinoilla tappio on kuvitteellinen niin pitkään kun osaketta ei ole myyty. Tappio tulee todeksi vasta, kun osakkeen myy ostohintaa halvemmalla.”

”Sijoitusalan ammattilaisilla on todennäköisesti paras näkemys siitä, mikä merkitys brexitillä on osakemarkkinoihin. Tietoa heillä ei ole, koska sitä ei ole kenelläkään. Toisten tai omaan näkemykseen luottaminen on aina riski.”

”Tappioiden realisoimisen sijaan riskinkantokykyisen piensijoittajan on syytä tarkastella alenevia kursseja ennemminkin tuottomahdollisuuksia etsien. Ostamista kannattaa punnita heti, kun kiivain osakkeiden alennusralli on ohi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat