Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen ei pidä pyytää anteeksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka arvostelee Venäjän duuman puhemiehen Sergei Naryškinin vaatimusta, jonka mukaan Suomen tulisi pyytää anteeksi sitä, että se esti Naryškinin pääsyn viime kesällä Helsingissä pidettyyn Etyjin parlamentaarikkojen kokoukseen.

”Naryškin on edelleen henkilökohtaisesti loukkaantunut porttikiellostaan Helsingin Etyj-juhlakokoukseen. Useat pahoitteluyritykset eivät ole häntä tyydyttäneet, hän haluaa tehdä asiasta juuri nyt virallisen.”

”Pahoittelua vaaditaan nyt Suomen hallitukselta. Delegaatio onkin luvannut viedä pyynnön virallisesti eteenpäin.”

”Venäjällä uhriuduttiin matkustuskiellosta vuosi sitten, ja uhriutuminen jatkuu. Puhemies Naryškinia ja viittä muuta poliitikkoa ei päästetty Etyj-kokoukseen, koska EU oli määrännyt heidät matkustuskieltoon.”

”Naryškinin loukkaantumista ei pidä epäillä, mutta kaiken lepyttelyn jälkeen vaaditulla hallituksen anteeksipyynnöllä ei ole muuta tarkoitusta kuin testata Suomea. Vanha kärhämä vetäistiin pakasta sopivasti Putinin vierailun alla.”

”Anteeksipyyntövaade aiheuttaa juuri sopivaa hämmennystä Suomessa, ja sitä Venäjä tahtoo. Anteeksi ei tarvitse eikä pidä enää kaiken jälkeen pyytää.”

Hämeen Sanomat toteaa, että Britannian EU-eron kannalle päätynyt kansanäänestys aiheuttaa sisäpoliittista kiehuntaa muissakin EU-maissa.

”Tilaisuudesta ottavat vaarin EU-kriittiset voimat, jotka vaihtelevan vakavasti otettavalla tavalla ajavat jäsenmaiden eroa unionista ja samalla koko järjestelmän purkamista.”

”Perussuomalaiset nuoret on pannut vireille kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä.”

”Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps) availi ovea kansanäänestykselle Ylen haastattelussa. Hän pitää sitä mahdollisena vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen.”

”Vaalikamppailun avaukseen on aikaa, minkä Sampo Terhokin tietää mainiosti. Avauksia ei vielä tarvita, eikä kansanäänestyksen mahdollisuudella pidä taktikoida edes omien kannattajien mieliksi.”

Lapin Kansan mukaan Britannian ero EU:sta voi uhata turismia Suomessa.

”Juhannuksen jälkeen kävi ilmi, että punnan arvo suhteessa dollariin on romahtanut. Siitä ei ole tietoa, miten punnalle käy jatkossa ja johtaako ero Euroopan unionista brittien elintason laskuun.”

”Jos EU:sta ja Suomesta tulee briteille kallis matkailukohde, Suomen Lapin vetovoima Kanaalin länsirannalla hiipuu.”

”Lapin matkailu voi kokea kovan kolauksen, mutta takaiskun vaikutuksia ei kannata liioitella. Matkailu on ylipäätään erittäin suhdanneherkkä elinkeino, johon poliitikkojen päätökset ja talouden muutokset vaikuttavat nopeasti.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat