Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi sai näytön paikan

YK:n turvallisuusneuvoston tavoitteiden ja saavutusten välillä on syvä kuilu.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ruotsi sai, mitä oli vuosia tavoitellut: vaihtuvan jäsenen paikan YK:n turvallisuusneuvostossa vuosiksi 2017 ja 2018. Voi olla, että äänestysvoitto on tärkeämpi Ruotsin hallitukselle kuin maailmalle, mutta merkityksetön valinta ei ole.

Pohjoismaiden vaikutusvalta YK:ssa kasvaa. Vielä ei jouduttu kuoppaamaan Pohjoismaiden yhteistä tavoitetta, että kukin maa olisi vuorotellen ehdolla turvallisuusneuvostoon ja saisi paikan. Suomi jäi vuonna 2012 ilman paikkaa. Kiertoajattelusta olisi käytännössä täytynyt luopua, jos Ruotsille olisi käynyt samoin.

EU:n ja YK:n suhteet ovat jälleen uudessa vaiheessa, kuten myös EU-maiden keskinäiset suhteet. Kun Britannia jättää EU:n, YK:n turvallisuusneuvoston viidestä pysyvästä jäsenmaasta vain Ranska on EU-maa. Sillä, että toista paikkaa tavoitelleet Italia ja Hollanti päätyivät jakamaan toisen vaihtuvan paikan, on merkitystä EU:n yhtenäisyydelle.

Ruotsilta vaaditaan nyt todellista paloa purkaa ne vakavat jumit, joita riitaisat suurvallat ovat aiheuttaneet turvallisuusneuvoston päätöksentekoon. YK:n turvallisuusneuvoston tavoitteiden ja saavutusten välillä on syvä kuilu. Se, että tätä kuilua on kuromassa umpeen myös Ruotsi, on Suomelle ja EU:lle tärkeää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat