Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Libya tarvitsee vahvaa tukea

Libyan uutta hallitusta tukevat joukot etenevät nopeasti terrorijärjestö Isisiä vastaan. EU:n kannattaa tehdä kaikkensa, jotta käänne olisi pysyvä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Libyan pitkän rannikon keskivaiheilla sijaitseva Sirten kaupunki on viime vuoden aikana saanut kokea samaa kuin muutkin terroristijärjestö Isisin hallussa olevat alueet.

Summittaiset joukkomestaukset ovat olleet osa arkipäivää, samoin kuin väestön terrorisointi ylipäätään, kertovat ihmisoikeusjärjestöt. Kohteina ovat olleet muiden mukana hartaat sunnimuslimit, joiden edustajana Isis esittäytyy.

Sirten elämä on muuttumassa, kun Libyan uutta hallitusta tukevat aseistetut ryhmät valtaavat sitä pala palalta takaisin. Toukokuun puolivälissä alkanut hyökkäys Isisin hallitsemalle rannikkokaistalle on edennyt paljon odotettua nopeammin. YK:n tunnustaman sovintohallituksen asema on vahvistunut, vaikka Itä-Libyassa Tobrukissa toimiva toinen hallitus haastaa sen edelleen.

Ilo Sirtessä voi kuitenkin jäädä lyhyeksi, jos kilpailevien asejoukkojen yhteistyö taas pettää. Niin kävi, kun Libya vaipui sekasortoon vuoden 2011 kansainvälisen pommituskampanjan jälkeen.

EU:lle Libya on naapuri Välimeren etelärannalla ja myös yksi tärkeimmistä hallitsemattoman maahanmuuton kulkureiteistä. Euroopalla on syy tehdä todella kaikkensa, jotta käänne parempaan Libyassa olisi kestävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat