Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laitoksissa asuvien lasten koulunkäynti turvattava

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen vaatii, että laitoksissa asuvien lasten koulunkäynti turvataan. Lehti toteaa sekä apulaisoikeusasiamiehen että lapsiasiavaltuutetun havainneen puutteita laitoksissa olevien lasten mahdollisuuksissa käydä koulua.

”Laitoksissa asuvilla nuorilla on yleensä takanaan rankka lapsuus ja monenlaista kaltoin kohtelua. Kodin ulkopuolelle sijoittaminen merkitsee heille tukea ja turvaa, jota vaille he ovat omien vanhempiensa luona jääneet. Siksi laitoshoidossa ilmeneviin puutteisiin on syytä suhtautua äärimmäisen vakavasti.”

”Jos kunta ei pysty takaamaan lapselle opetusta, se rikkoo perustuslain lisäksi YK:n lapsen oikeuksien sopimusta. Tämä tosin ei ole ainoa asia, jossa lapsen oikeuksien sopimusta Suomessa rikotaan. Suomi on saanut toistuvasti moitteita YK:n lapsen oikeuksien komitealta siitä, että lapsen oikeus tulla kuulluksi ei ole toteutunut. Tämä on valitettavan usein laitosnuortenkin kohtalona.”

”Nuoren liikkumisvapauden rajoittaminen johtuu vakavista ongelmista, kuten päihdekierteestä, toistuvasta karkailusta tai rikollisuudesta. Silti laitoskodista ei saa tulla rangaistuslaitosta, vaan alaikäinen ansaitsee erityisen huomion. Moniammatillisesta huolenpidosta tai koulutuksesta säästäminen siirtää ongelmia tulevaisuuteen, jolloin niiden korjaaminen on vaikeampaa ja kalliimpaa.”

Savon Sanomat toteaa, että itsemurhaiskut eivät pysäytä Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin suurvaltapeliä.

”Suhteessaan suurvaltoihin Erdogan esiintyy nyt poikkeuksellisen sovittelevasti. Turkin sisällä syntyy puolestaan jatkuvasti uusia umpisolmuja. Oppositio on joutunut ahtaalle sen jälkeen, kun konservatiivinen AK-puolue sai viime marraskuussa selkeän vaalivoiton.”

”AKP:n itsevaltainen Erdogan hallitsee voimalla. Hänen nationalistisen projektinsa tavoitteena on palauttaa Turkki islamilaiseksi suurvallaksi. Tätä projektia eivät itsemurhaiskut pysäytä, korkeintaan jarruttavat vain hitusen. Siksi on varmaa, ettei verenvuodatus Turkissa pääty tiistain iskuun.”

Aamulehti pohtii lentokenttien turvallisuutta. ”Ei tarvita turvallisuusalan asiantuntijoita kertomaan, että lentoasematerminaalien sulkeminen muilta kuin varsinaisilta matkustajilta on omiaan luomaan jonoja ja ruuhkia taas uusiin paikkoihin matkalla kohti kenttää.”

”Lisäksi pitää huomata, että lentoasemat ovat liikeyrityksiä. Sujuvuus ja viihtyvyys ovat niiden kilpailukykyvaltteja.”

”Terroristi löytää aina kohteensa ja julkisuutensa, vaikka järjestynyt yhteiskunta ja kaupallinen liikenneinfrastruktuuri kuinka yrittäisivät juosta sen tavoittamattomiin.”

”Tehokkain taistelu terroria vastaan pitää edelleen käydä siellä, missä terrorismi sikiää – ja niitä ilmiöitä vastaan, jotka terrorismia ruokkivat.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat