Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkko mukana Pridessa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet nähdään yhä laajemmin tärkeinä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava Helsinki Pride -tapahtuma huipentuu tänään lauantaina kulkueeseen ja puistojuhlaan Helsingissä. Tapahtuman suosio on kasvanut viime vuosina. Viime vuonna kulkueeseen osallistui ennätysmäärä ihmisiä, yli 25 000.

Tänä vuonna kulkueessa on ensimmäistä kertaa mukana näyttävästi myös seurakuntia ja kristillisiä yhdistyksiä. Helsingin piispa Irja Askola toivotti tapahtuman osallistujat tervetulleiksi Helsinkiin ja kirkkoihin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos oli mukana jo viime vuonna ja osallistuu tänäkin vuonna.

Tällaisten tahojen mukanaolo kertoo siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet nähdään yhä laajemmin tärkeinä. Myös entistä useammat yritykset ja yhdistykset ovat mukana tapahtumassa. Asenteissa on tapahtunut selvä muutos viime vuosien aikana.

Valtavirtaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolustaminen ei Suomessa kuitenkaan ainakaan vielä ole. Esimerkiksi kirkolle aihe on edelleen vaikea ja ristiriitoja aiheuttava.

Ruotsissa vastaavaan tapahtumaan osallistuminen on huomattavasti laajempaa. Siellä mukana ovat muun muassa puolustusvoimat ja poliisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat