Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putinin puheista paistoi Nato-pelko

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomien mukaan Suomen ja Venäjän presidenttien tapaamisessa Kultarannassa Vladimir Putin piti kiinni käsityksestään, jonka mukaan Venäjä on sotilaallisesti aktiivinen Itämerellä, koska Natokin on.

”Näin Putin tuli epäsuorasti myöntäneeksi oikeaksi Niinistön arvion, että Venäjä kokee Naton suurena uhkana samalla, kun monet alueen maat pelkäävät Venäjää.”

”Venäjän päämiehen huumorin piikkiin menee näkemys, jonka mukaan Nato mielellään sotisi Venäjää vastaan viimeiseen suomalaiseen.”

”Suurpoliittinen tilanne on vaikea, ja siksi on tärkeää pitää yllä Suomen ja Venäjän välistä keskusteluyhteyttä. Siinä on suotavaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä.”

Etelä-Saimaa ja Kymen Sanomat pitävät Putinin käyntiä presidentti Sauli Niinistön vieraana Kultarannassa kaksijakoisena.

”Väillä ilmapiirissä väreili jopa perinteistä naapurisovun tunnelmaa, välillä Suomi sai tiukkoja terveisiä sekä omasta että EU:n puolesta.”

”Presidentti Niinistön pyrkimykset jatkaa vuoropuhelun edistämistä Eurooppaa koskevissa kriiseissä tuottivat toivon merkkejä.”

”Toivon merkit jäivät kuitenkin vähäisiksi sen rinnalla, kuinka tiukoin sanankääntein presidentti Putin vastaili kysymyksiin.”

”Vaikka presidenttien ilmeet Kultarannassa vaihtuivat aurinkoisista vakaviksi, tapaaminen täytti tarkoituksensa.”

”Luottamusta on yritettävä rakentaa, vaikka se on vaikeaa.”

Ilkan mukaan hallituksen ristiriitaiset puheet ja brexit miellyttävät Venäjää.

”Hallituksen EU-linja on nitissyt ja natissut liitoksissaan Britannian brexit-äänestyksen jälkeen.”

”Brexit on aiheuttanut selvän hajaannuksen tilan hallituspuolueiden nokkamiehissä. Asiaa yritetään nyt koota parhain päin.”

”Suomen edun mukaista ulospäin näkyvät ristiriidat eivät ole. Mitä enemmän hajaannusta naapureissa ja EU:ssa, sitä parempi se on Venäjälle.”

Hämeen Sanomien mukaan nyt ei ole paras hetki oppositiopolitikointiin.

”On hyvä, että oppositio on hereillä ja pitää vastuullisesti huolta Suomen ulkopolitiikan johdonmukaisuudesta.”

”Oppositiopolitikoinnin paras aika ei kuitenkaan ole juuri nyt, kun Suomen ulko- ja myös turvallisuuspolitiikassa tapahtuu harvinaisen paljon – yhtä aikaa useilla eri rintamilla.”

”Yhteinen etu vaatii juuri nyt yhteistä, puolue- ja oppositiorajat ylittävää vastuunkantoa. Nyt ei käydä eduskuntavaaleja eikä pidä keräillä miltään suunnalta poliittisia irtopisteitä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat