Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten ja nuorten liikuntaa pitää edistää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen pohtii lasten ja nuorten liikuntaharrastusten kalliita hintoja.

”Vanhempien köyhyys rajaa osan lapsista pois ohjatuista harrastuksista. Tämä on iso epäkohta, sillä tutkitusti harrastuksilla on merkittävä ennaltaehkäisevä vaikutus syrjäytymiseen.”

”Merkittävä parannus nykytilanteen tasa-arvoistamiseksi syntyisi, jos lasten ja nuorten harrastuskulujen korvaamisesta vähävaraisille perheille tulisi osa toimeentulotukea kaikkialla maassa.”

”Useimmat urheiluseurat turvautuvat talkoohenkeen kuluja karsiakseen. Ministeriön tulisikin nyt paneutua siihen, kuinka valtio voisi tukea seuroissa tehtävää arvokasta vapaaehtoistyötä nykyistä paremmin.”

Etelä-Suomen Sanomien mukaan kilpailukykysopimuksen neuvottelut jättivät arpia sekä palkansaajiin että työnantajiin.

”Suurin yllätys tuli kuitenkin puun takaa, Elinkeinoelämän keskusliitosta. Metsäteollisuus kertoi irtautuvansa  EK:sta.”

”Metsäteollisuuden ero ei ratkaise kaikkia ongelmia, sillä alan sisälläkin on erilaisia intressejä.”

”Metsäteollisuuden ero tuli hankalaan aikaan, sillä tulevalla sopimuskierroksella on tarkoitus käynnistää neuvottelut uudesta Suomen mallista, jossa vientiteollisuus määrittelisi tulevan palkkatason. Mallin rakentamisessa ja ohjaamisessa tarvitaan edelleen keskusjärjestöjä, jotta liitot pysyvät uuden mallin takana.”

Savon Sanomat arvioi elintarvikkeiden suoramyyntiä eli myymistä suoraan tuottajilta kuluttajille.

”Suoramyynnin ja lähiruuan todellinen läpimurto on Suomessa yhä edessä. Se tulee vahvistamaan kotimaisten elintarvikkeiden arvostusta ja toivottavasti parantamaan myös niiden tuottajahintaa.”

”Suomen ruokahuoltoa ei kuitenkaan voida hoitaa torikaupalla tai some-ringeillä. Siihen tarvitaan tehokkuutta ja suoraviivaista logistiikkaa, joka alkaa jo maatiloilta.”

Lapin Kansa vaatii Postia vastuuseen. Lehden mukaan Posti rikkoo lakia, kun se on jättänyt ainakin Lapissa toisinaan jakamatta postia lain vaatimana viitenä päivänä viikossa. Uusi laki sallisi Postin vähentää jakelupäiviä.

”Lapissa on saatu jo esimakua tulevasta. Posti näyttää ottaneen tulevan lain käyttöön ja lainlaatija näyttää hyväksyneen sen. Kukaan ei ole vaatinut Postille rangaistusta lain rikkomisesta.”

”Postin ongelmien syistä riippumatta kansalaisten ei pidä tottua vallitsevaan tilanteeseen eikä hyväksyä sitä.”

”Posti on monissa sivukylissä viimeinen, yhteiskunnallinen peruspalvelu, josta on syytä pitää kiinni. Postin on palattava heti kaidalle tielle. Jos muu ei auta, lainvalvojan on puututtava asiaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat