Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansa kaipaa isähahmoa

Presidentti Sauli Niinistön suosio on korkeimmillaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nauttii kansan laajan enemmistön suosiota. HS-gallupin mukaan noin yhdeksän kymmenestä on sitä mieltä, että Niinistö on onnistunut tehtävissään melko hyvin tai erittäin hyvin (HS 3.7.).

Niinistön suosio on kasvanut siitä pitäen, kun hänet valittiin. Nyt lukemat ovat samaa luokkaa kuin edellisellä presidentillä Tarja Halosella tämän suosion ollessa huipussaan.

Suomalaisilla näyttää edelleen olevan suuri vahvan johtajan kaipuu, erityisesti näinä taloudellisesti ja ulkopoliittisesti epävarmoina aikoina.

Presidentin toimivalta ei nykyisen perustuslain aikana ulotu sisäpolitiikkaan, mutta kansakunta kaipaa silti isähahmoa, eräänlaista Kekkosta.

Vetoaminen valtion päämieheen ohi välikäsien on suomalaisille tuttua jo Ruotsi-Suomen hallitsijan, kuningas Kustaa Vaasan ajoilta 1500-luvun puolivälissä. Talonpojat vetosivat suoraan kuninkaaseen, jotta aateliston harjoittamat vääryydet loppuisivat.

Niinistö on luvannut kertoa jatkoaikeistaan ensi vuoden alkupuolella. Hänen suosionsa saattaa hivenen hiipua nykyisestä, kun ehdolle ilmoittautuu muitakin kuin keskustan Matti Vanhanen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat