Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansalaisten tiedonsaanti on turvattava postilaissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat muistuttaa, että postilakia uudistettaessa on huolehdittava kansalaisten riittävästä tiedonsaannista.

”Sanomalehtien liiton keväällä teettämän tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista pitää tärkeänä, että viisipäiväinen postinjakelu säilyy lain takaamana peruspalveluna koko maassa.”

”Toisin kuin ehkä valmistelevat virkamiehet ja poliittiset päättäjät ajattelevat, kansalaiset eivät halua palvelua digitaalisena. Tutkimuksen mukaan suuri enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että digitaalinen jakelu ei voi lähivuosina täysin korvata fyysistä jakelua.”

”Toimialalle on etsittävä uusia liiketoimintamalleja erilaisia jakeluja yhdistämällä niin, että kaikinpuolinen tiedonsaanti kyetään järjestämään tulevaisuudessakin koko maassa vähintään viitenä päivänä viikossa.”

”Postilakia on uudistettava sen mukaan, että kansalaisille turvataan riittävät palvelut, ei sen mukaan, miten Posti Oy:n liiketoiminnasta saadaan mahdollisimman kannattavaa.”

Kaleva arvioi jakamistalouden ongelmia ja mahdollisuuksia.

”Jos toiminta muuttuu auttamisesta bisnekseksi, vastaan tulee isoja kysymyksiä.”

”Epäkohdista huolimatta jopa EU:n komissio kehotti viime kuun alussa jäsenmaita varmistamaan elintilan yhteistyötalouden palveluille, kunhan esimerkiksi oikeudenmukaisesta verotuksesta ja työehdoista huolehditaan.”

”On varmaa, että jakamistalous vahvistuu Suomessakin eri toimialoilla. Olisi viisaampaa kaivaa esiin sen tarjoamat mahdollisuudet kuin varmuuden vuoksi näyttää sille suoralta kädeltä punaista.”

”Digitalisaatio muuttaa maailmaa edelleen eri tavoin. Kehitystä voi ohjata pysymään laillisissa uomissa, mutta sen pysäyttämisyritykset ovat tuhoon tuomittuja.”

Hufvudstadsbladet toteaa, että YK:n turvallisuusneuvoston uudistamista vaaditaan yhä voimakkaammin. Lehden mukaan kynnyskysymys neuvoston uudistamisessa on sen jakautuminen pysyviin ja vaihtuviin jäsenvaltioihin sekä pysyvien jäsenten veto-oikeus.

”Veto-oikeudesta on tullut jarru, joka estää turvallisuusneuvostoa olemasta tehokas ja toimintakykyinen. Joskus neuvostolta vaadittaisiin nopeita päätöksiä. Miten vaikeaa on esimerkiksi ollut sodan lopettaminen Syyriassa pysyvien jäsenten veto-oikeuden vuoksi?”

”1980-luvun puoliväliin saakka Neuvostoliitto oli maa, joka hyödynsi useimmiten veto-oikeutta. Sen jälkeen roolin on ottanut Yhdysvallat. Maiden kansalliset ja poliittiset intressit ovat painaneet enemmän kuin maailmanrauhan merkitys ja alueellisten ja paikallisten konfliktien ratkaisut. Voidaanko tätä ratkaista muuten kuin rajoittamalla veto-oikeutta?”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat