Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiukka taloustilanne ajaa kuluttajia ahtaalle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat kirjoittaa, että maksuhäiriöiden määrässä tehtiin kesäkuussa huolestuttava ennätys.

”Maksuhäiriörekisterissä oli kesäkuun lopussa lähes 373 000 kuluttajaa. Määrä kasvoi viime vuodesta viitisen tuhatta. Suomen Asiakastiedon tilastojen mukaan uusia merkintöjä on tällä hetkellä vajaat 840 000. Luvut ovat pysäyttäviä ja tilanne enemmän kuin huolestuttava.”

”Maksuongelmat tuntuvat myös kasaantuvan. Tilastot paljastavat, että maksuhäiriömerkinnän saaneella on keskimäärin 17 merkintää painolastinaan.”

”Asiakkaan luottokelpoisuutta pitäisi arvioida nykyistä paremmin, mutta ns. positiivisessa luottotietorekisterissäkin on nähty puutteita. Se antaisi kuitenkin luotonmyöntäjille mahdollisuuden tarkistaa luotonhakijan todellisen tilanteen. Vastuu maksuhäiriöistä jää joka tapauksessa aina kuluttajan kontolle.”

”Ongelmat yhdistettiin aikaisemmin lähes aina pikavippeihin, joita firmat tarjosivat kovilla koroilla ja maksuilla monenlaisten välineiden kautta.”

”Kolmisen vuotta sitten määrätty korkokatto jarrutti aikansa vippibisnestä ja kuluttajien velkaantumista, mutta rahansaanti ei ole edelleenkään ongelma. Rahan jakaminen on yhä hyvää bisnestä.”

”Tieto velkaantumisen ja maksuhäiriöiden seurauksista ei tunnu tavoittavan vieläkään kaikkia kuluttajia.”

Turun Sanomat kirjoittaa, että Italian pääministerin Matteo Renzin on esitettävä kovaotteista johtajaa, kun EU:n ja euron populistiset vastustajat hengittävät niskaan.

”Italian pankkien kriisi on krooninen. On aiheellisesti arvioitu, että Italia on Britannian EU-eron siivellä nyt astunut esiin vaatimaan pankkiunionin sääntöihin joustoja. Renzin asema on hutera, ja lokakuun kansanäänestys senaatin asemasta voi johtaa hänen eroonsa.”

”Jos EU antaa Italialle periksi, luottamus euroalueen yhteisiin sääntöihin häviää. Ellei anna, Italia voi ajautua poliittiseen umpikujaan, jonka päässä on ero rahaliitosta. Jälkimmäinen ennustus osoittautunee sentään liian pessimistiseksi.”

Ilkan mukaan brexit-karkureiden sietää kuulla kunniansa.

”Ison-Britannian EU-erosta äänestäneille on valjennut ikävä totuus: mitään suunnitelmaa ei ole olemassa, miten tilanne tästä paranee. Maanantaina hankkeen ajaja, Britannian itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Nigel Farage päätti erota tehtävästään.”

”Farage jätti koko sotkun muiden siivottavaksi. Ei ihme, että Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ilkkui vahingoniloaan. Edes äänestyksen voittajien nokkamiehet eivät ole tyytyväisiä lopputulokseen.”

”Protesti meni perille, ei-äänet voittivat. Katteettomilla lupauksilla kosittu kansa odottaa turhaan muutosta parempaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat