Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomea kosiskellaan kahdelta suunnalta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehden mukaan Suomen ja Ruotsin strateginen merkitys Natolle on kasvanut Ukrainan kriisin ja Itämeren turvallisuustilanteen kiristymisen seurauksena.

”Suomi ja Ruotsi osallistuvat luottokumppanien roolissa perjantaina alkavaan Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton huippukokoukseen.”

”Natoa kiinnostaa, millaisella kyvyllä Suomi ja Ruotsi pystyvät turvaamaan oman alueensa. Samoin Natoa kiinnostaa, millaista yhteistyötä Suomi ja Ruotsi tarjoavat esimerkiksi Naton sotilaalliselle huoltotoiminnalle.”

”Suomen entinen Venäjän suurlähettiläs René Nyberg on havainnut, ettei Venäjä moiti Suomen ja Ruotsin välistä sotilaallista yhteistyötä. Venäjää ei myöskään näytä haittaavan Suomen Nato-yhteistyö eikä yhteistyö Yhdysvaltain kanssa. Nybergin mukaan ’punainen linja’, jota Venäjä ei halua Suomen ylittävän ja johon Venäjä reagoisi, on jäsenyys Natossa.”

”Kosijoita tuntuu olevan kaksi. Ratkaisu Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisista perusratkaisuista on pidettävä tiukasti suomalaisten omissa käsissä. Keskusteluun näyttävät nyt osallistuvan mielellään myös eri tahot lähialueiltamme. Suomalaisen ratkaisun tulee olla tulevaisuuteen suuntautunut ja pitkällä aikavälillä kestävä, mutta myös pragmaattinen eli välittömästi toimiva.”

Hämeen Sanomat kirjoittaa, että ulko- ja turvallisuuspolitiikan korostuminen on tuonut presidentin asemaa entistä näkyvämmäksi.

”Presidentti Sauli Niinistön arvostus on noussut huippulukemiin. Huikeat luvut eivät yllätä, sillä presidentti on perinteisesti arvostettu Suomessa, ja Niinistön kausi on vain vahvistanut presidentin asemaa kansakunnan kaapin päällä.”

”Hallituksen suosio on pohjalukemissa, jolloin presidentille on jäänyt entistä enemmän tilaa.”

”Niinistö ei jäänyt seuraamaan sivusta, mitä maassa tapahtuu, vaan hän otti heti alusta selkeän roolin ajankohtaisten asioiden kommentoijana.”

”Seuraaviin vaaleihin on puolitoista vuotta, mutta presidenttipeliä herätellään hiljalleen. Jos Sauli Niinistö asettuu ehdolle, ei vaalien voittajasta ole epäselvyyttä. Mikään ei viittaa siihen, että Niinistö jättäisi työnsä yhteen kauteen. Suosion huipulla on helppo ratsastaa.”

Etelä-Suomen Sanomat on huolissaan sairauksen ennaltaehkäisystä.

”Sote-uudistuksessa ennaltaehkäisy on jäämässä pääosin kuntien vastuulle. Valtionosuusuudistuksessa kunnat saisivat lisärahaa sen perusteella, miten hyvin ne hoitavat ennaltaehkäisyä.”

”Kuntien kannalta ongelmana on se, että hoitava henkilöstö siirtyy kunnista ja kuntayhtymistä maakuntiin. Kuntiin ei ole jäämässä ammattitaitoista henkilöstöä, joka pystyisi huolehtimaan ennaltaehkäisystä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat