Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapset mukaan ideoimaan

Yläkouluikäisetkin innostuvat liikkumaan, jos he pääsevät itse ideoimaan koulun pihaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Liikunnan merkitys lasten tulevan terveyden kannalta on tiedetty pitkään, mutta uusimmat tutkimustulokset kertovat, että liikunnalla on suuri merkitys myös aivojen kehitykseen, oppimiseen ja koulumenestykseen. Joukko Yhdysvaltojen, Britannian ja Pohjoismaiden johtavia tutkijoita on julkaissut konsensuslausuman, jossa korostetaan lasten liikunnan merkitystä.

Sen mukaan jo yksittäinenkin liikuntatuokio näkyy myönteisesti lapsen aivotoiminnassa ja oppimisessa. Koulupäivän aikana harrastettu liikunta parantaa oppimista niin paljon, että vaikka aika otettaisiin oppitunneista pois, oppimistulokset eivät siitä kärsi. Pienetkin liikuntatuokiot pitkin päivää ovat hyväksi.

Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluva Liikkuva koulu -hanke tukee tavoitetta lasten liikunnan lisäämisestä. Toivottavaa olisi, että kaikki koulut ilmoittautuisivat mukaan näihin liikuntatalkoisiin.

Tutkimusten mukaan lasten liikunnan lisääminen onnistuu, kun ympäristöstä tehdään liikuntaan innostava. Pyöräteiden sekä hauskojen leikki- ja liikuntapaikkojen rakentaminen riittää pitkälle. Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että yläkouluikäisetkin innostuvat liikkumaan, kun heidät otetaan mukaan ideoimaan koulun pihaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat