Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vielä löytyy auttajia

Tasavallan presidentti palkitsi hengenpelastajia.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ei ole tavatonta ajatella, että emme juurikaan välitä muista ihmisistä. Kaupan ovi suljetaan perässä tulevalta, vanhukset jätetään oman onnensa nojaan eikä lähimmäistä auteta hädän hetkellä.

Mielikuva kylmäkiskoisista suomalaisista on ainakin osittain väärä. Moni meistä haluaa edelleen auttaa lähimmäistä jopa vaarantamalla oman henkensä.

Aiemmin kesällä tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi hengenpelastusmitalin 13 ihmiselle. Palkituista esimerkiksi Jesse Kuikka, Santtu Väkeväinen ja Petri Väänänen pelastivat tajuttoman apukuljettajan palavasta ralliautosta. Tuomas Kinnunen puolestaan pelasti ihmisen hyytävän kylmästä Pielisjoesta.

Hätäkeskuslaitoksen Juha-Veli Frantin mukaan Suomessa välitetään yhä lähimmäisistä (HS 8.7.). Hengenpelastusmitalin saanut Kinnunen puolestaan muistuttaa, että ”aina pitää yrittää auttaa toista”.

Kinnusen jalon ajatuksen soisi leviävän laajemmallekin.

Vain äärimmäisen harvoin joudumme tilanteeseen, jossa kyse on tuntemattoman ihmisen hengenvaarasta. Avun tarvetta on kuitenkin paljon aivan arkipäiväisissäkin asioissa. Usein pienestä avusta ei koidu edes mitään vaivaa, mutta se voi pelastaa toisen ihmisen päivän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat