Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haluaako kansa päättää?

Ylen ja MTV:n kyselyissä tuli vastakkaiset tulokset.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaiset tuntuvat olevan epätietoisia, pitäisikö Suomen Nato-jäsenyydestä järjestää neuvoa-antava kansanäänestys vai ei. Perjantaina julkistetut kaksi kyselyä antavat nimittäin vastakkaiset tulokset.

Ylen kyselyssä 48 prosenttia vastaajista kannatti neuvoa-antavaa kansanäänestystä. MTV:n ja Aamulehden yhteisessä kyselyssä 47 prosenttia vastaajista puolestaan ei pitänyt sitä tarpeellisena.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on aiemmin sanonut, että Nato-jäsenyydestä järjestetään kansanäänestys, jos joskus ollaan liittymishankkeessa niin pitkällä.

Iltalehti puolestaan kysyi kesäkuun lopussa, haluavatko suomalaiset samanlaisen kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä kuin Britanniassa. Kansalaisista joka neljäs halusi kansanäänestyksen, seitsemän kymmenestä vastaajasta ei halunnut.

Osan kansanäänestystä vastustavista – oli kyse sitten EU:n tai Naton jäsenyydestä – tuntuu säikäyttäneen Britannian kansanäänestyksen tulos.

Kansanäänestys on aina tulokseltaan arvaamaton. Moni ottaa kantaa aivan muuhun asiaan kuin siihen, mitä kysytään. Suomessa neuvoa-antava kansanäänestys on järjestetty viimeksi vuonna 1994. Silloin enemmistö halusi Suomen EU:hun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat