Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etninen profilointi kielletty

Ulkomaalaisvalvonnan keinoja on syytä pohtia vakavasti.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kihlakunnansyyttäjä selvittää poliisien perjantaina Helsingissä tehostetun ulkomaalaisvalvonnan nimissä tekemiä kiinniottoja, joissa poliisi on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan toiminut kyseenalaisesti. Ulkomaalaisvalvonta on herättänyt ennenkin kysymyksiä poliisin keinojen ja käytöksen rasistisuudesta. Kyse on poliisin toimintakulttuurista, ja tätä poliisijohdon täytyy miettiä vakavasti. On myös pohdittava, vastaavatko ulkomaalaisvalvonnan toteuttamistavat nykyaikaa.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on syystä puuttunut siihen, millä perusteella ihmisiä on pysäytetty ja vaadittu todistamaan, että heillä oikeus olla maassa. Monet kokevat, että heidät on profiloitu etnisin perustein.

Vaikka poliisilla olisi paine tavoittaa niitä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, jotka välttelevät maasta poistamista, tarkoitus ei pyhitä keinoja. Tarkastuksia ei voi tehdä ilman tosiasiallista epäilyä siitä, ettei henkilö ole maassa laillisesti. Poliisilla on oltava peruste myös sille, millä alueella se tekee tarkastuksia.

Ulkonäkö, kieli ja nimi eivät kerro, onko henkilö alkuperäinen suomalainen tai täällä töissä tai turistina. Kenenkään ei pidä joutua näistä syistä epäiltäväksi. Kyse on luottamuksesta poliisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat