Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katuruoka kypsyyskokeessa

Ruokarekat ovat tervetullut lisä Helsingin elävään katukuvaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ruokarekat ovat tervetullut lisä Helsingin elävään katukuvaan. Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi levinnyt katuruoka tarjoaa mahdollisuuden kokeilla mitä erilaisimpia ruokakulttuureja suhteellisen edullisesti. Toiminta luo mahdollisuuksia ja työtä palvelujen tarjoajille, joista monet ovat nuoria.

Tämä vielä melko tuore ja edelleen kasvava ilmiö on oppimiskokemus Helsingin kaupungin viranomaisille, yrittäjille ja myös asiakkaille.

Helsinki on selvinnyt kypsyyskokeesta toistaiseksi melko hyvin karsimalla sääntöviidakkoa ja luomalla edellytykset jo yli 20:n niin sanotun ketterän kioskin toiminnalle. Säännöt ovat kohtuullisia mutta vaativat selvästi vielä hiomista.

Seuraavaksi oppimisvuorossa ovat yrittäjät, joiden yli-innokkuus johti tällä viikolla ruokarekkojen toimipaikkojen perumiseen toistaiseksi Asema-aukiolla. Yrittäjät tarvitsevat edellytykset toiminnalleen, mutta sääntöjä he eivät voi laatia itse. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin (vihr) neuvo sääntöjen noudattamisesta on hyvä.

Oppia ottavat myös ruokarekkojen asiakkaat, jotka voivat äänestää jaloillaan. Katuruokapiste menestyy, jos ruoka on paitsi trendikästä myös hyvää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat