Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työelämän säännöt eivät vastaa nykytodellisuutta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hufvudstadsbladet arvioi työelämän muutoksia ja niiden vaatimia toimia.

”Monista töistä tulee projektipainotteisia. Yhä useampi työskentelee osa-aikaisesti, ja useimmilla nuoremmasta sukupolvesta tulee olemaan monia töitä, työuria ja ammatteja. Lisäksi moni tulee työskentelemään osittain työsuhteessa, osittain yrittäjänä.”

”Työmarkkinaosapuolten on myönnettävä tämä itselleen ja toimittava sen mukaan. Myös valtion täytyy sopeuttaa vero- ja tukijärjestelmänsä uusien työmarkkinoiden mukaisiksi.”

”Pelisääntöjä pitää yksinkertaistaa ja ajantasaistaa. Nykyiset rakenteet on luotu ihan toisenlaiseen todellisuuteen kuin se, missä elämme nyt ja tulevaisuudessa.”

Hämeen Sanomat pohtii liikenneonnettomuuksien syitä. ”Autojen turvatekniikka, tielevennykset ja mahdolliset keskikaiteet auttavat osansa, mutta liikenneturvallisuus juontaa silti pitkälti ihmisten omista valinnoista.”

”Kuiva tie ja valoisa kesäaika antavat tiellä liikkujille petollisen turvallisuuden tunteen. Turmia tapahtuu etenkin parhailla lomasäillä, kun ihmisiä liikkuu teillä vilkkaasti lähes vuorokauden ympäri. Osa voi ajaa väsyneenä tai nauttineena, minkä seuraukset ovat helposti kohtalokkaat.”

”Mikään ei auta, jos ihmiset ajavat piittaamatta liikennesäännöistä, -turvallisuudesta ja muista tienkäyttäjistä. Jokainen voi vaikuttaa liikenneturvallisuuteen omalla käyttäytymisellään.”

Aamulehti pohtii Britannian tuoreen pääministerivalinnan innoittamana naisten mahdollisuuksia edetä valtion johtoon Yhdysvaltain, Ranskan ja Saksan tulevissa vaaleissa.

”Sillä, että nainen nousee suuren valtion poliittiseksi johtajaksi, ei pitäisi enää nykyaikana olla mullistavaa uutisarvoa. Mutta valitettavasti on.”

”Tässä vaiheessa voimmekin visioida mielessämme maailman mahtajien G7-kokouksen, jossa neljää maata seitsemästä edustaa naispoliitikko – ja paikalla olevista miehistäkin Kanadan liberaali pääministeri Justin Trudeau tunnustautuu feministiksi.”

”Todellinen tavoite on tietenkin tilanne, jossa kukaan ei enää laske, mitä sukupuolta on läsnä missäkin kokoonpanossa enemmän. Tasa-arvosta ja tasavertaisista mahdollisuuksista on tehtävä arkipäivää.”

Savon Sanomat toteaa, että Britannian pääministeri Theresa May saa hoitoonsa poikkeuksellisen hajanaisen maan.

”Hänen tärkein ja vaikein tehtävänsä on johdattaa maa ehjänä eroon Euroopan unionista ja neuvotella samalla EU:n ja Britannian tulevalle yhteistyölle mahdollisimman hyvät ehdot. Vasta sen jälkeen nähdään, millaisen aseman Britannia maailmanvaltojen kartalla saa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat