Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikkojen pestit herättävät kysymyksiä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat kirjoittaa, että Euroopan komission entisen puheenjohtajan José Manuel Barroson saama työpaikka liikepankki Goldman Sachsissa suututtaa Euroopan unionissa.

”Keskustelu asiasta kestää aikansa johtamatta juuri mihinkään. Barroso tehnee hyvän tilin tiedoillaan. Korkeiden poliitikkojen ja virkamiesten loikat elinkeinoelämän palvelukseen ovat tavanomaisia. Niitä ei voi estää, mutta kohtuulliset pelisäännöt tarvitaan.”

”Meillä herätti aikanaan suurta pahennusta pitkäaikaisen pääministerin Paavo Lipposen suostuminen venäläis-saksalaisen kaasuputkiyhtiön Nord Streamin konsultiksi. Lipponen oli ehtinyt olla vuoden päivät eläkkeellä eduskunnasta. Ainoastaan Lipponen itse luonnehti tehtäväänsä isänmaalliseksi.”

”Oudosti kohutta on edennyt Rkp:n entisen puheenjohtajan Carl Haglundin ilmoitus, että hän on pyytänyt vapautusta kansanedustajan tehtävästä 30. heinäkuuta alkaen siirtyäkseen bioenergiayhtiö Sunshine Kaidi New Energy Groupin varatoimitusjohtajaksi.”

”Valtion virkamieseettinen neuvottelukunta on suosittanut vuoden varoaikaa, jos ministeri siirtyy toimikautensa jälkeen yksityisen palvelukseen oman toimialansa tehtäviin. Kansanedustajaa suositus ei koske. Hänen siirtymistään rajoittaa vain vapautuksen saaminen eduskunnasta.”

Kalevan mukaan suhtautuminen valtion omistajuuteen on yksioikoisen politisoitunutta – joko puolesta tai vastaan.

”Hallituksen aloittaessa Juha Sipilä (kesk) lupasi ’panna valtion taseet töihin’. Lausahduksen arveltiin tarkoittavan valtion omaisuuden myynnistä ja tehostamisesta saatavia tuloja.”

”Siltä myös vaikuttaa. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on nostattanut tunteita pyrkiessään laittamaan tasetta työntekoon.”

”Monen mielestä Bernerin esityksissä on näkynyt hänen pitkä yrittäjätaustansa ja siitä johtuva vastenmielisyys valtionyhtiöihin. Kyse ei siten olisi strategisista toimenpiteistä vaan ideologisista. Bernerin kunniaksi on mainittava, että hän on sentään tuonut keskusteluun selkeitä uudistusmalleja ja perustellut ne.”

”Keväällä Berner esitti Suomen teiden, meriväylien ja rautateiden siirtämistä väylänpidosta vastaavalle liikelaitokselle, jonka pääomistaja olisi valtio. Liikenneministeri kielsi, että kyse olisi edes osittaisesta yksityistämisestä. Väylien kaltaisen kansallisomaisuuden yhtiöittäminen on liikahdus yksityiseen suuntaan, ja sen olisi voinut avoimesti kertoa.”

”Umpioituneessa keskustelussa unohtuu, että valtio ei ole omistajana yksinomaan hyvä tai paha. On olemassa monenlaisia valtionyhtiöitä ja niillä monenlaisia tehtäviä.”

”Suomessa vahva valtiontalous on edellyttänyt tuottoisaa valtion suurteollisuutta. Sillä on taattu vahva yksityinen elinkeinoelämä ja koulutettu työvoima.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat