Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nizzan terrori-isku sai pohtimaan turtumista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomien mukaan Ranska muuttuu jokaisen iskun jälkeen.

”Kansallispäiväksi ajoitettu hyökkäys sattui ranskalaisiin pahasti, sillä edellisten viikkojen jännitys oli vasta lauennut. Torstaina presidentti François Hollande ilmoitti, että viime marraskuisten Pariisin iskujen jälkeen voimaan astunut kansallinen poikkeustila puretaan. Perjantaiaamuna hän joutui ilmoittamaan, että poikkeustila jatkuu uudelleen ainakin kolme kuukautta.”

”Ihmiset vakuuttavat, että pelolle ei anneta valtaa, mutta tietoisuus väkivallan uhasta vaikuttaa vähitellen käyttäytymiseen. Varuillaan olo kasvaa osaksi ilmastoa. Avoin sulkeutuu ja mielipiteet kärjistyvät. Vapauden, veljeyden ja tasa-arvon ihanteet etääntyvät yhä kauemmaksi tavallisen ranskalaisen arjesta.”

”Kehityksen suunta kulkee vastoin useimpien toiveita, mutta monet myös hyötyvät nykyisestä tilanteesta. Jihadismin peikko kasvaa paljon suuremmaksi kuin siihen sitoutuneiden terroristien todellinen määrä on.”

”Ranskan oikeistopopulistit lisäävät kannatustaan. Heidän johtajansa Marine Le Pen julistikin jo perjantaina sodan islamilaista fundamentalismia vastaan.”

Satakunnan Kansa kirjoittaa, että terroritekoja ei voida kokonaan estää.

”Jokaista kuorma-autonkuljettajaa ei voida epäillä ja profiloida. Silti, akuuttejakin turvatoimia tarvitaan, terrorismin tavoite kun on nimenomaan särkeä kansalaisten välinen luottamus ja siihen liittyvä turvallisuuden tunne.”

”Näkyvällä turvatoimien tehostamisella ei pidä yrittää antaa kuvaa, jonka mukaan terrori-iskujen estäminen olisi vain tiedustelu- ja poliisikysymys. Terrorismin estämisessä onnistuu tai epäonnistuu koko yhteiskunta.”

Lehden mukaan Suomen islamilaisen seurakunnan imaami Anas Hajjar kertoi tervetulleesta käytännöstä.

”Hän kertoi seurakunnan pitävän silmällä ja auttavan erityisesti juuri radikalisoitumisvaarassa olevia nuoria. Tuo työ kuuluisi koko yhteiskunnalle, ei vain islamilaiselle seurakunnalle, ja sen olisi kohdistuttava muihinkin kuin islaminuskoisiin ja maahanmuuttajiin.”

Ilkka toivoo, etteivät raakuudet saa ihmisiä turtumaan väkivaltaan.

”Eurooppalaisissa kaupungeissa tapahtuvat terrori-iskut ja väkivaltaisuudet tulevat lähelle. Emme pelkästään sure kohteena olevan maan kansalaisten ja tapahtumien uhrien puolesta, vaan huolestumme ja pelkäämme sitä, onko paikalla läheisiämme ja tuttaviamme.”

”Monelle suomalaiselle esimerkiksi Nizzan rantakadut voivat olla tutumpi ja helpommin ymmärrettävä ympäristö kuin suuri osa kotimaatamme.”

”Turtumukselle ei tule antaa sijaa. On kyettävä ottamaan opiksi se, mikä on opiksi otettavissa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat