Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mökkiläinen työllistää

Entistä useampi haluaa ostaa erilaisia kunnostuspalveluita mökilleen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisten kesämökkien varustelutaso on viime vuosina parantunut vauhdilla. Viime vuosien hitti on ollut palju, mutta nyt mökeille rakennetaan Suomalaisen työn liiton mökkiselvityksen mukaan erityisesti katettuja kesäkeittiöitä. Grillien viereen nousee muun muassa savustamoita. Mökeille hankitaan nyt myös ilmalämpöpumppuja ja kevyttakkoja.

Suomalaiset viettävät yhä paljon aikaa kesämökeillään, ja neljännes uskoo vielä lisäävänsä mökkeilyä.

Viime vuoden aikana kolme neljästä 16–79-vuotiaasta suomalaisesta vietti vähintään yhden vuorokauden mökillä. Keskimäärin mökkeiltiin 17 vuorokautta vuodessa. Eniten mökeillä viettävät aikaa yli 65-vuotiaat.

Suomalaisen työn liitto luokitteli mökkitutkimuksessaan suomalaismökkeilijät kolmeen tyyppiin: huoltajiin, rentoutujiin ja piipahtajiin. Isoin ryhmä ovat ne, jotka mielellään puuhastelevat mökillä ja pitävät sen itse kunnossa.

Mökkipaikkakuntien yrittäjät ovat iloisia myös niistä mökkeilijöistä, joita ei nikkarointi niin innosta. Entistä useampi haluaakin ostaa erilaisia kunnostuspalveluita mökilleen. Mökkeily työllistää nyt arviolta 60 000 suomalaista ja lisää paikallisten palveluiden käyttöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat