Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini jätti kokouksen väliin

Soinin poisjäänti EU-kokouksesta Turkin tapahtumien jälkeen ihmetyttää.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

EU-maiden johtajien kokousten arkeen on viime vuosina kuulunut se, että asialistan tärkeimmiksi kysymyksiksi nousee jotain yllättävää, johon EU-maiden pitää reagoida ja jolla on moniulotteisia seurauksia Euroopan taloudelle ja turvallisuudelle.

Maanantaina Brysselissä olivat koolla EU-maiden ulkoministerit – tosin ilman Suomen ulkoministeriä Timo Soinia (ps). Soini on lomalla, ja hänen sijastaan kokoukseen osallistui valtiosihteeri Samuli Virtanen.

Ulkoministerikokouksen aiheina olivat terrori-isku Ranskan Nizzassa, Turkin epäonnistunut sotilasvallankaappausyritys ja Britannian tuleva ero Euroopan unionista.

Kokous oli ensimmäinen EU-kokous, johon Britannian uusi ulkoministeri Boris Johnson osallistui. Brexitiäkin akuutimpi kysymys EU:lle on Turkin hyvin jännitteinen tilanne ja kehitys.

Heti Britannian EU-äänestyksen jälkeen Soini matkusti Lontooseen tapaamaan brittipoliitikkoja. Vierailu herätti kysymyksiä ulkoministerin roolista. Matkalle saatiin kuitenkin perustelunsa.

Soinin poisjäänti EU-kokouksesta Turkin tapahtumien jälkeen ihmetyttää. Ministeritkin toki lomailevat, ansaitusti. Soinin olisi silti ollut syytä olla paikalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat