Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansainvälinen urheilu on myös politiikkaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Maailman antidopingtoimiston Wadan raportti paljasti Venäjän manipuloineen valtiojohtoisesti dopingtestien tuloksia.

Ilkka: ”Presidentti Vladimir Putin on tuominnut dopingsyytökset geopoliittisen painostamisen välineeksi, jolla halutaan vain mustamaalata Venäjää ja venäläisiä.”

”Kremlin lausunnot ovat tällä kertaa tuuleen huutamista. Wada on vaatinut Venäjän sulkemista kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Yleisurheilijat on jo diskattu Rion olympialaista ja Kansainväliseltä olympiakomitealta (KOK) odotetaan nyt Wadan ehdottamaa päätöstä.”

”Putinin reaktiot osoittavat, että urheilu on huolestuttavan tiiviisti osa valtapolitiikkaa. Suurvalta Venäjä tarvitsee urheilustadioneille kunniakierroksia juoksevia voittajia, joilla on oikeanvärinen lippu harteillaan.”

Iltalehti: ”Pukit ovat kaalimaan vartijoina. Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n ja kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n maineet korruptioskandaaleineen eivät ole sen kummoisempia.”

”Asevarustelukilpa kansainvälisessä urheilussa on hävitty vuosia sitten. Ehdotukset vain urheilun ehdoilla järjestettävistä joko Helsingin tai Tukholman olympialaisista voisivat olla urheiluliikkeen pelastus.”

Etelä-Suomen Sanomat: ”Venäjällä näyttää vallinneen jo pitkään systemaattinen kiellettyjä aineita suosiva ja niitä käyttäviä urheilijoita suojeleva järjestelmä, jota tuskin olisi voitu harjoittaa maan korkeimman johdon täydellisessä tietämättömyydessä.”

”Presidentti Putin ilmoitti pian raportin tultua julki hyllyttäneensä eräitä siinä mainittuja viranomaisia tehtävistään. Samaan hengenvetoon Putin kuitenkin kyseenalaisti raportin puolueettomuuden ja syytti Yhdysvaltoja asiaan sekaantumisesta.”

”Tämä viittaa siihen, ettei Kremlissä vieläkään suhtauduta dopingpaljastuksiin riittävällä vakavuudella. Mieluisampaa on näytellä uhrin roolia.”

”Häikäilemätöntä toimintaa ei voi jättää sanktioitta, vaikka ne iskisivät myös puhtain keinoin kilpaileviin venäläisurheilijoihin. Sekin on huono vastaväite, että samaa tekevät monet muutkin maat. Rangaista voi vain, kun rikoksesta on saatu riittävät todisteet. Venäjän osalta näin on nyt tapahtunut.”

Turun Sanomat: ”Jonkin maan urheilijoiden sulkeminen olympiakisoista on harvinaista. Tähän saakka sen on kokenut vain Etelä-Afrikka, joka ei rotuerottelupolitiikkansa vuoksi päässyt kisoihin 1964–1988. Monien muiden maiden urheilijat ovat kärsineet kotimaidensa poliittisista boikottipäätöksistä.”

”Wadan on pysyteltävä poliittisen juonittelun ulkopuolella. Sen tulee jatkaa doping-paljastuksia muissa maissa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat