Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anttilan loppukiri hyytyi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tavarataloketju Anttila on merkittävä osa suomalaista kulutuskulttuuria ja taloushistoriaa. Konkurssissa Suomesta katoaakin yksi tunnetuimmista kaupan brändeistä.

Anttilan vaikeudet eivät tulleet yllätyksenä, vaikka ketju avasikin vielä viime ajat vauhdilla tavarataloja ja uudisti verkkokauppaa. Vuonna 2015 Anttilan Keskolta ostanut saksalainen pääomasijoitusyhtiö ei silti saanut kauppaa kannattamaan.

Anttilan noin 1 300 työntekijälle konkurssi on isku. Myös kotimaiselle verkkokaupalle uutiset ovat ikäviä.

Verkkokaupan esihistoriassa Anttilalla on merkittävä osansa, sillä Anttilan perustaja Kalle Anttila toi postimyynnin Suomeen. Idean Anttila sai Amerikasta, ja vuonna 1952 perustettiin postitusliike Solpa ja sen pohjalle Anttila.

Anttilan konkurssi kertoo osaltaan kaupan alan jakautuneisuudesta. Viime vuosina päivittäistavara-, tavaratalo- ja rautakauppa ovat kutistuneet ja monet erikoiskaupan alat kasvaneet.

Myös verkkokauppa jakaa alan menestyjiin ja putoajiin, sillä kaupan ydin on jo digitaalista. Ei riitä, että kauppapaikka siirtyy verkkoon. Menestys verkossa vaatii valppautta, innovatiivisuutta ja monikanavaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat