Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menestystä fysiikkakisoissa

Suomi menestyi erinomaisesti lukiolaisten fysiikkaolympialaisissa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yksi viime päivien iloisista uutisista on suomalaisten menestys kansainvälisissä lukiolaisten fysiikkaolympialaisissa. Ne on tarkoitettu alle 20-vuotiaille, jotka eivät ole vielä aloittaneet korkeakouluopintoja.

Suomen viisihenkinen joukkue sai sunnuntaina Zürichissä päättyneissä kilpailuissa neljä mitalia ja yhden kunniamaininnan. Mitaleista kolme oli hopeisia, joten tulos oli kaikkien aikojen paras, vaikka joukkue on saanut yhtä monta mitalia myös viime vuonna ja vuonna 1982.

Myös Suomen joukkueen kokoonpano ilahdutti. Jäsenet olivat Etelä-Tapiolan, Ounasvaaran, Kerttulin, Järvenpään ja Kalevan lukioista. Fysiikassa saa siis hyvää opetusta eri puolilla maata.

Toivottavasti jo toista vuotta jatkunut kilpailumenestys innostaa entistä useampia kiinnostumaan fysiikasta ja opiskelemaan sitä. Fysiikasta innostuneiden on hyvä huomata, että Suomestakin voi nousta ikäluokkansa maailman kärkeen.

Menestyäkseen Suomi tarvitsee luonnontieteiden osaajia luomaan ja keksimään uutta. Siksi pitäisi miettiä, miten lapsia ja nuoria saadaan innostettua nykyistä paremmin niiden pariin.

Jo innostuneille olisi hyvä tarjota mahdollisuus edetä kouluopetusta nopeammassa tahdissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat