Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muovi ei kuulu mereen

Mereen päätyvä muovijäte on paitsi esteettinen haitta myös valtava kansainvälinen ympäristöongelma.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Muoviroskan määrä Helsingin rannoilla on lisääntynyt selvästi. (HS 21. 7.). Esimerkiksi Lauttasaaressa on paljon räjäytystyössä käytettäviä johtojen kappaleita, jotka ovat todennäköisesti päätyneet mereen louhintajätteen seassa.

Rannoilla muovijäte on ikävä esteettinen haitta. Mereen päätyvä muovi on kuitenkin myös valtava kansainvälinen ympäristöongelma, joka häiritsee merten ekosysteemiä ja tappaa eläimiä.

Osa pieneksi jauhautuneesta muovijätteestä kulkeutuu lisäksi ravintoketjun kautta ihmisiin. Vielä tosin ei tarkkaan tiedetä, millaisia mahdollisia terveyshaittoja ravinnon mukana tulleesta muovista aiheutuu.

Brittiläisen Ellen MacArthurin säätiön arvion mukaan maailman merissä on vuonna 2050 jo enemmän muovijätettä kuin kalaa, jos kehitys jatkuu nykyisellään. Muovijätteestä iso osa pyörii Tyynessämeressä, sillä eniten muoviroskaa tulee isoista Aasian maista kuten Kiinasta, Indonesiasta ja Filippiineiltä.

Itämeressä muovia on onneksi ainakin vielä verrattain vähän. Tähän ei voi tuudittautua, minkä rannat sotkeva räjäytysroska osoittaa selvästi.

Meren roskaamisesta on syytä tehdä niin kallista ja noloa, että se loppuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat