Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan iskujen syihin pitää puuttua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan joukkosurmien syihin pitää puuttua Euroopassa.

”Ennen Isisin nousua selitystä joukkosurmiin haettiin henkilökohtaisista tragedioista. Nyt surmatöiden taustalta kaivetaan ensin yhteyksiä terrorismiin.”

”Isisin tilanne voi paikoin olla epätoivoinen, mutta sen ideologiaan kuuluva lupaus marttyyrikuolemien kautta pääsystä paratiisiin puree turhautuneisiin ja syrjäytyneisiin.”

”Turvatoimien ja globaalin tiedustelun tehostamisen lisäksi tulisi viimeinkin tarttua nuorten syrjäytymisen estämiseen. Sen uhat ovat kiistattomat.”

Turun Sanomat on pohtinut Münchenin perjantaista iskua ja Turkin tilannetta.

”Eurooppalaisia tuskin lohduttaa tieto, jonka mukaan perjantainen ampuja oli mahdollisesti mielenvikainen ja toimi omin päin. Terrorismin pelko maanosassa voimistuu.”

”Jopa valtaapitävien pelkäksi puhdistukseksi kutsuma väkivalta Turkissa saa ihmiset miettimään, uskaltaako Turkin lomakohteisiin lähteä.”

”Joukkosurmien takia viranomaisten on tiivistettävä toimintaansa. Tämä saattaa merkitä heikennyksiä kansalaisten vapauksiin esimerkiksi liikkua paikasta toiseen ilman jatkuvia tarkastuksia.”

Pohjalainen on ruotinut kesäkuussa Suomeen perustetun, syksyn aikana rekisteriin aikovan Feministisen puolueen asemaa.

”On kiinnostavaa nähdä, miten puolue aikoo määritellä feminismin.”

”Feministipuolueen saattaa olla vaikea kerätä riittävästi kannatusta noustakseen valtakunnalliseen suosioon, mikäli puolue leimautuu liiaksi yhden asian puolueeksi.”

”Täysin mahdotonta feministipuolueen nousu suosioon ei ole. Tasa-arvokysymyksissä sen johdolta vaaditaan tarkkaa ja vakuuttavaa asiaosaamista, sillä uusi puolue joutuu helposti suurennuslasin alle.”

Satakunnan Kansa on pohtinut rokottamisen tärkeyttä.

”Ikävintä on rokotevastaisuuteen liittyvä kampanjointi, joka perustuu pelotteluun. (– –) Rokotusten merkityksen ymmärtäminen on tärkeää, ja tautien torjunnan pitää perustua avoimuuteen. THL ja terveydenhoidon henkilöstö ovat avainasemassa. Muuten käy helposti niin, että lääkärin sijasta sairas viedäänkin poppamiehelle.”

”Terveydenhoidon korkea taso ja kulkutautien häviäminen ovat johtaneet siihen, etteivät ihmiset enää ymmärrä, kuinka vakavista sairauksista on kyse.”

”On kuitenkin väärin olettaa, että kulkutaudit olisivat jonnekin hävinneet. Ne liikkuvat edelleen, ja Suomeen tulevat pakolaiset lisäävät sairastumisen riskiä.

”Rokottaminen kannattaa, ja onneksi valtaosa vanhemmista myös ymmärtää ja hyväksyy tämän.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat