Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohi on, pinkka

Harva tulee kaipaamaan kouluttajien nillitystä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vuosikymmenestä toiseen suomalaiset varusmiehet ovat saaneet tuntea kouluttajiensa kurinpidon, ellei punkkien sinivalkoruudullista päiväpeittoa ole viikattu viimeisen päälle tarkasti.

Niin kutsuttu ”pinkka” on ”räjäytetty” sotkemalla se mytyksi, jos viikkaus ei ole sujunut. Viikkausta on sitten opeteltu niin kauan, että ruudut ovat varmasti ojennuksessa.

Nyt ovat ajat muuttumassa Puolustusvoimissakin. Palvelusohjesääntöä ollaan päivittämässä niin, ettei ohjeissa ole enää mainintaa pinkanteosta.

Harva tulee kaipaamaan pikkutarkkaa nillitystä päiväpeitteen viikkaamisesta, vaikka se onkin sukupolvia yhdistävä kokemus. Pahimmillaan pinkkojen kyttäys on voitu tulkita jopa simputtamiseksi.

Ohjeiden noudattamista on voitu perustella sotilaskurilla. Jos on pinkka kunnossa, pysyy esimerkiksi myös ase toimintakykyisenä.

Sotilaskuri tuskin on päiväpeitteestä kiinni. Tärkeämpää on, että varusmiespalvelus koetaan mielekkääksi.

Tulevaan ohjesääntöön olisi varmaan ollut tyytyväinen myös Tuntemattoman sotilaan alikersantti Rokka. Rokka kun totesi tekevänsä sodassa minkä pitää, mutta pokkurointia hän ei sietänyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat