Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunnissa kaivataan uusia tulijoita

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomien mukaan maahanmuuttajat voisivat tuoda piristysruiskeen moneen kuihtuvaan kuntaan.

”Monet ekonomistit näkevät maahanmuuttajissa ratkaisun ikääntyvän Suomen ongelmille. Uudet tulijat kohentavat huoltosuhdetta, mutta väestön vanhenemisen aiheuttamat ongelmat eivät ratkea yksin maahanmuutolla. Väestön ikääntyminen ja huoltosuhteen heikkeneminen johtuvat ennen kaikkea siitä, että perheisiin syntyy yhä vähemmän lapsia ja ihmiset elävät yhä vanhemmiksi, mikä on sinänsä hyvä asia.”

”Kestävä ratkaisu huoltosuhdeongelmaan on työurien pidentäminen ja syntyvyyden kääntäminen nousuun. Maahanmuuttajat ovat nuorempaa väkeä, joten he ovat omalta osaltaan kohentamassa syntyvyyslukuja.”

”Suomi ampuu itseään jalkaan, kun se kiristää perheenyhdistämisiä. Tämä vaikeuttaa turvapaikansaaneiden kotoutumista. Perheenyhdistämisongelma koskee myös työn vuoksi Suomeen tulleita ja saattaa sulkea ovia työperäiseltä maahanmuutolta.”

Hämeen Sanomat kirjoittaa, että maksuväline- ja nettipetokset ovat yleistyneet 2000-luvulla hälyttävästi.

”Rikollisia nettiin vetävät nimettömyys ja huijausten helppous. Vaikka nettihuijaukset vaikuttavat kömpelöiltä, ne ovat usein kansainvälistä rikollistoimintaa.”

”Rikollisia on netin syövereistä vaikea jäljittää. Poliisin on lisättävä tiedonvaihtoa suomalaisten netin myyntipalstojen kanssa, jotta varastettu tavara ei päädy myyntiin.”

”Kuluttajalle lankeaa vastuunsa nettihuijausyrityksissä. Ei pidä avata epämääräistä linkkiä tai viestiä, eikä hevin uskoa kirjoitusvirheitä vilisevää ’viranomaistekstiä’, lupauksia huippukaupasta tai tulevista rikkauksista eikä varsinkaan luovuttaa verkkopankkitunnuksia.”

”Luottokortin turvaominaisuuksia kannattaa hyödyntää ja harkita huolella maksamista ulkomaiselle tilille.”

Savon Sanomat pohtii eläinsuojelulain uudistuksen suhteellisuutta.

”Uusi lainsäädäntö vaatii eläinten kunnioittamista itseisarvoisina olioina riippumatta niiden arvosta ihmiselle.”

”Laki edellyttää eläinten kohtelemista rauhallisesti ja hyvin.”

”Tämän kaiken pitäisi olla selvää ilman lakiakin. Lakiin tulee kuitenkin myös ihmisille täysin uusia velvollisuuksia. Yksi niistä on kissojen ja koirien sirutus- ja rekisteröintipakko.”

”Sirutus ja rekisteröinti lisäävät varmasti kissojen arvoa ja niihin kohdistuvaa huolenpitoa. Silti järjestelmä tuntuu jotenkin suhteettomalta. Samaan aikaan kun kissoja sirutetaan niiden hyvinvoinnin varmistamiseksi, Suomessa on tuhansia paperittomia ihmisiä, jotka elävät kaikkien rekisterien ja turvajärjestelmien ulkopuolella.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat