Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Akava houkuttelee hoitajia

Sairaanhoitajaliitossa on pitkään kipuiltu edunvalvonnasta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Liikehdintä ammattijärjestöissä jatkuu, vaikka palkansaajien uusi keskusjärjestö haudattiin kesän kynnyksellä. SAK:n ja STTK:n jättijärjestön uumoiltiin painottuvan vientialojen edunvalvontaan, mikä ajoi julkisen sektorin liittoja kohti Akavaa.

Maanantaina akavalainen Terveystieteen akateemiset johtajat ja asiantuntijat (Taja) toivotti tervetulleeksi kaikki sairaanhoitajat, mistä kertoo nimen ja sääntöjen muutos. Ylihoitajataryhdistyksenä vuonna 1917 perustetun järjestön uusi nimi on Akavan Sairaanhoitajat ja Taja.

Kosiskelun kohteena 1 300 jäsenen järjestöllä on liki 50 000 jäsenen Sairaanhoitajaliitto, joka on STTK-laisen Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö.

Sairaanhoitajaliitossa on pitkään kipuiltu edunvalvonnasta. Valtuusto erotti äsken hallituksen ja puheenjohtajan, jotka olivat selvitelleet liiton itsenäistymistä ja mahdollista siirtymistä Akavaan.

Korkeasti koulutettujen Akavassa nähdään, että sairaanhoitajien tulo yhtenäistäisi ”sote-ketjun” edunvalvontaa. STTK:ssa ja Tehyssä päinvastoin pelätään hoitohenkilöstön pirstaloitumista.

Todennäköistä on, että entuudestaan melko tuntematon Taja onnistuu sairaanhoitajien houkuttelussa, sillä liitosta löytyy myös Tehyyn tyytymättömiä jäseniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat