Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin syytöksiinkin voi vastata maltillisesti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomien mukaan olisi amerikkalaisten ja eurooppalaisten etu, jos demokraattien puoluekokous Yhdysvalloissa sujuisi rauhallisesti.

”Joukko Hillary Clintonille esivaalit hävinneen senaattori Bernie Sandersin kannattajia on ilmoittanut osoittavansa mieltään torstaina, kun Clinton ottaa virallisesti ehdokkuuden vastaan. Protestiliikettä johtaa Cheri Honkala, joka NBC:lle kutsui puoluekokousta farssiksi.”

”Honkala lienee unohtanut, että näyttämötaiteessa farssit yleensä päättyvät kommellusten jälkeen onnellisesti. Republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin syytöksiinkin on mahdollista vastata sortumatta ylilyönteihin. Valitettavasti sosiaalisessa mediassa lämmitetty ilmapiiri ei suosi tosiasioissa pysymistä.”

”Bernie Sanders on myöntänyt tappionsa ja ilmoittanut antavansa tukensa Clintonille. Hän sai esivaaleissa runsaan kannatuksen, ja palkkioksi siitä hänen kädenjälkensä näkyy demokraattien puolueohjelmassa, jota amerikkalaisissa oloissa voi luonnehtia jopa vasemmistolaiseksi.”

”Clinton tuskin itse on uudistusten ylin kannattaja, mutta niistä puhuminen saattaa tuoda hänelle edistysmielisten nuorten ääniä. Muutoksia on helppo luvata, kun tietää republikaanien äänestävän ne nurin.”

Kaleva kirjoittaa, että joukkosurmiin ei saa turtua.

”Kesä 2016 tulee Euroopassa jäämään mieleen helteisenä mutta perusturvallisuutta syvästi järkyttävänä. Kahden viikon sisällä on tehty useita erittäin traagisia joukkosurmia.”

”Joukkosurmat ovat usein niin sanottuja laajennettuja itsemurhia. Monessa tapauksessa tekijä järjestää tuhon niin, että myös hän itse saa surmansa.”

”Suomessa on 2000-luvulla tehty neljä väkijoukkoon kohdistunutta iskua, joissa jokaisessa epäilty tekijä on tappanut itsensä.”

”Saksan iskuissa on hätkäyttänyt sama kuin kauppakeskus- ja koulusurmissa Suomessa. Iskuja on suunniteltu jopa vuosien ajan.”

”Keskusrikospoliisi KRP on huomauttanut, että myös Suomessa on ollut suunnitteilla erilaisia joukkosurmia, jotka poliisi on onnistuneesti estänyt. KRP seuraa yksinäisiksi susiksi luokiteltuja henkilöitä, mutta on mahdollista, että suunnittelijat pitävät yhteyttä toisiinsa.”

”KRP kertoi viime vuonna päässeensä joukkosurmia ihannoivan suomalaisryhmän jäljille. Heidän suunnitelmansa muistuttivat vuosina 2007 ja 2008 tehtyjä Jokelan ja Kauhajoen koulusurmia. Myös Breivik on joillekin sankari.”

”Iskuihin ei saa turtua. Kansalaisten on autettava poliisia havaitessaan vihalla tai tappamisella hekumoivaa verkkokirjoittelua tai videoita. Iskuihin liittyvän kuvamateriaalin levityksessä someen on syytä noudattaa harkintaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat