Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Akava houkuttelee sairaanhoitajia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että terveydenhuoltoalan edunvalvontaan on kesällä ilmaantunut järjestösodan aineksia.

”Työelämän järjestöjen ’kuuluisi’ keskikesällä viettää hiljaiseloa. Kesärauhavaatimus ei kuitenkaan näytä koskevan terveydenhuoltoalan edunvalvontaa.”

”Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akava yrittää kalastaa STTK:hon kuuluvalta Tehyltä sairaanhoitajia, joiden tuloa odottamaan akavalainen Taja (Terveystieteen akateemiset johtajat ja asiantuntijat) muutti nimensä ja sääntönsä.”

”Sairaanhoitajaliitossa on kuohunut pitkin kesää. Liiton valtuusto erotti hiljattain puheenjohtajansa ja hallituksensa, jotka olivat Tehyn edunvalvontaan tyytymättöminä selvittäneet mahdollisuutta siirtää liitto Akavaan.”

”STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoi Ilta-Sanomille, ettei hän hyväksy Akavan jäsenkalastelua. Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo sanoi, ettei terveysväellä ole edunvalvontavoimaa, jos ammattikunta sirpaloituu pieniin osiin.”

”Hyvä kysymys on, pystyykö Akava antamaan sairaanhoitajille jotain sellaista, mitä he eivät ole saaneet Tehyltä ja STTK:lta. Tehy nimittäin profiloitui varsin kovaotteiseksi toimijaksi, kun se Jaana Laitinen-Pesolan johtokaudella yhdeksän vuotta sitten uhkasi hoitajien joukkoirtisanoutumisella ja sai järjestetyksi jäsenille tuntuvat palkankorotukset.”

”Ehkä kysymys on myös siitä, että osa sairaanhoitajista kokee Akavan paremman väen kerhoksi, johon on kutkuttavaa saada kutsu.”

Savon Sanomien mukaan perussuomalaisten kannatuksen alamäki on tuonut poliittiseen retoriikkaan ikävän ilmiön.

”Puolueen johto on sulkenut suunsa ja antaa räyhäosaston huolehtia julkisuudesta, kunnes helteet loppuvat ja puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini komentaa joukkonsa takaisin ruotuun.”

”Soini näyttää antaneen estottomille ideanikkareille vapaat kädet.”

”He tekevät samalla likaisen työn ladellessaan kommentteja, jotka osuvat ja uppoavat perussuomalaisten jyrkimpiin äänestäjiin. Nämähän olivat jo ehtineet epäillä, että hallituksessa koko Soinin joukkue on kuohittu kyvyttömäksi vastustamaan maahanmuuttoa.”

”Populistinen, asioita yksinkertaistava puhetapa on yleistynyt. Siinä ei ole tilaa hyvälle käytökselle. Maailma esitetään mustavalkoisena, hyvät hyvinä ja pahat pahoina. Vihapuhe sikiää kintereillä.”

”Kun vanhoissa puolueissa pohditaan syytä populismin nousulle, poliittisten ohjelmien laatijoilla on syytä katsoa peiliin. He ovat tuottaneet liian kauan tasapaksua jargonia, joka koskettaa yhä harvempia.”

”Sebastian Tynkkynen ja Teuvo Hakkarainen osoittavat poliittisen kielenkäytön toisen, upottavan äärilaidan. Sen syöttiä eivät tolkun suomalaiset nielaise. Joku roti pitää sentään säilyttää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat