Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvaa verkkokauppaan

Kuluttajan asema on osoittautunut heiveröiseksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tavaratalo Anttilan konkurssi on herättänyt aiheellisen huolen kuluttajansuojasta verkkokaupassa. Kuluttajan asema on osoittautunut heiveröiseksi, jos hän on tilannut ja maksanut tuotteen konkurssin alla.

Poliitikot ovat jo vaatineet esimerkiksi kuluttajansuojalain muutosta turvan parantamiseksi. Nykyinen konkurssilaki taas on vuodelta 2004, jonka jälkeen nettikauppa on yleistynyt tuntuvasti.

Anttilan konkurssipesä ilmoitti ensin, että verkkokauppa-asiakkaat jäävät ilman tavaroitaan, mutta lievensi sittemmin kantaansa. Asiakkaille luovutetaan tuotteet, joista on lähetetty noutoilmoitus.

Taustalla on kuitenkin laajempi epäselvyys siitä, milloin omistusoikeus siirtyy asiakkaalle. Oikeusoppineetkin myöntävät, että laintulkinta on epäselvä, minkä takia siihen kaivataan tarkennusta.

Oikein ei ole sekään, että turva on kiinni maksutavasta. Rahathan saa varmimmin takaisin silloin, kun on maksanut luottokortilla. Yksi ratkaisu olisi erityisten maksunvälittäjien käyttö.

Konkurssiasiamiehen mukaan kuluttajaa ei voi asettaa konkurssissa muita velkojia parempaan asemaan. Käytännössä kuluttaja jää kuitenkin helposti nuolemaan näppejään, eikä alle 50 euron jako-osuuksia edes tarvitse maksaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat