Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olut luo pienyrityksiä

Pienpanimoiden rajoitusten keventäminen on myös järkevää elinkeinopolitiikkaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Maailman viimevuotisissa maataloustilastoissa näkyy mielenkiintoinen muutos: Yhdysvalloista on tullut maailman suurin humalan viljelijä.

Yhdysvallat on ohittanut viljelypinta-alassa ja tuotantomäärissä ykköstilaa vuosia hallinneen Saksan. Muutos johtuu Yhdysvaltain pienpanimobuumista, joka on lisännyt harvinaistenkin humalalajikkeiden kysyntää.

Sama pienpanimoinnostus näkyy myös Suomessa. Esimerkiksi Helsingin Rautatientorilla on parhaillaan meneillään kotimaisiin pienpanimo-oluisiin keskittyvä tapahtuma, johon osallistuu yli kolmekymmentä alan yritystä. Kaikkiaan pienpanimoita on Suomessa noin 70.

Pienpanimot ovat pitkään toivoneet, että ne saisivat myydä tekemäänsä olutta itse suoraan kuluttajalle. Nyt ulosmyyntioikeutta ei ole, ellei yritys hae vähittäismyyntilupaa ja perusta panimon oheen kioskia tai kauppaa.

Tätä sääntelyä aiotaan keventää tulossa olevassa alkoholilain uudistuksessa. Uudistus toivottavasti vilkastuttaa pienpanimotoimintaa vielä entisestään. Vaikka alkoholipolitiikkaa pitää tehdä terveysnäkökulmaa unohtamatta, pienpanimoiden rajoitusten keventäminen on myös järkevää elinkeinopolitiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat