Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hietalahti on yhtäkkiä siellä, missä rahakin liikkuu

Miksi ihmeessä kaksi ravintola-alan jättiläistä kiistelee pikkuruisesta ruokabaarista jossakin tuolla ydinkeskustasta länteen?

Pääkirjoitus
 
Kimmo Oksanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on uutistoimituksen toimittaja.

Miksi Helsingin kantakaupungin kulmauksessa sijaitseva juoma- ja ruokaravintola Salve kiinnostaa yhtäkkiä kahtakin ravintoloitsijaa?

Iso ketju Royal Ravintolat haluaa aloittaa tilassa ravintolatoiminnan. Se neuvotteli taloyhtiön kanssa vuokrasopimuksen, joka tarkoittaisi nykyisen isännän HOK-Elannon lähtöä. HOK-Elanto ei olisi halunnut lähteä.

Miksi ihmeessä kaksi varteenotettavaa jättiläistä tappelee pikkuruisesta ruokabaarista jossakin tuolla ydinkeskustasta länteen?

Salve sijaitsee aivan Hietalahdentorin tuntumassa. Siellä on myös Hietalahden kauppahalli, josta käytiin niin ikään äskettäin kova tappelu.

Halliin oli vasta asettunut joukko myyntipaikkoja vuokraavan Tukkutorin kanssa sopimukset tehneitä ravintoloitsijoita. Yhtäkkiä Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus ilmoitti, että se on jo neuvotellut lähes valmiiksi sopimuksen hallin myynnistä lihakauppiaalle.

Enää tarvittiin tilakeskuksenkin toimia valvovan kiinteistölautakunnan nimi paperiin.

Lautakunnassa nousi kuitenkin älämölö. Luottamusmiehet ja virkamiehet pelasivat muutaman viikon ping pongia myyntipaperilla, kunnes hanke torpattiin. Hallin vuokralaisten sopimukset pysyivät entisellään.

Lautakunnan päätösteksti oli mielenkiintoista luettavaa. Siinä korostettiin oikein erikseen, ettei Hietalahden hallissa saa harjoittaa vähittäistavarakauppaa. Lause panee miettimään, oliko sen takana epäily jonkin vähittäistavaraliikkeen hallinvaltausyrityksestä.

Jos niin olisi, se ei olisi mikään ihme. Entinen kantakaupungin nurkkaus Hietalahti on statukseltaan jotakin aivan muuta kuin aiemmin.

Hietalahden naapuria Jätkäsaarta rakennetaan kovaa vauhtia. Vielä lähemmäs, aivan Hietalahdentorin kylkeen Telakkakadun ja Hietalahden väliselle kaistaleelle, nousee piakkoin kalliita kerrostaloasuntoja, joissa on merinäköala.

Hernesaarenkaan tulevat asuinkerrostalot eivät ole kaukana. Ensi vuosikymmenellä Hernesaareen kääntyy Bulevardin länsipäästä uusi raitiolinja.

Kun tähän lisätään vielä Länsisatama ja sen alati kasvavat turistivirrat, Hietalahti halleineen ja Salveineen ei enää olekaan kaupungin laidalla vaan sen ytimessä.

Siellä, missä rahakin liikkuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat