Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituspuolueen ei pidä sietää rasismia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat kommentoi perussuomalaisten poliitikkojen rasististen kirjoitusten aiheuttamia reaktioita.

”Vaatimukset, joiden mukaan perussuomalaisten puoluejohdon olisi viimeinkin tehtävä selvä irtiotto edustajiensa rasistisista ajatuksista, ovat perusteltuja senkin johdosta, että perussuomalaiset sitoutuivat vastustamaan rasismia yhteisessä julistuksessaan muiden eduskuntapuolueiden kanssa viime syksynä.”

”Toivottavasti puheenjohtaja Timo Soinilla, joka itse mielellään korostaa omaa rasisminvastaisuuttaan, riittää tähän kaivattuun irtiottoon aikaa viimeistään kesälomakiireiden hellitettyä. Hallituspuolueessa ei voi olla edes eturivin varjossa edustajia, jotka kyseenalaistavat ihmisten perusoikeudet. Ei, vaikka kiusaus pelata maahanmuuttokeskustelussa kaksilla korteilla olisi kannatuksensa romahtamisesta huolestuneilla perussuomalaisilla jatkossakin suuri.”

Hufvudstadsbladet toteaa, että kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien oli jo korkea aika reagoida hallituskumppaninsa perussuomalaisten poliitikkojen rasistisiin puheisiin.

”Tähän asti perussuomalaisten hallituskumppanit keskusta ja kokoomus ovat olleet huomattavan hiljaisia, mitä tulee perussuomalaisten pakolaispolitiikkaan tai yksittäisten perussuomalaisten ylilyönteihin ja jopa vihamieliseen retoriikkaan uskonnoltaan, alkuperältään tai ihonväriltään erilaisia ihmisiä kohtaan.”

”Vaikenemalla – ja antamalla perussuomalaisten linjan hallita hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa – nämä kaksi puoluetta ovat myötävaikuttaneet asenteiden koventumiseen.”

”On hyväksyttävää ja tärkeää keskustella maahanmuuton ja integraation ongelmista tai islamista uskontona. Vihapuhe ei sen sijaan ole hyväksyttävää, eikä sen rajoittaminen tarkoita sananvapauden rajoittamista.”

”Kun suomalaiset nuoret miehet ampuvat viattomia ihmisiä koulussa, kaikkia suomalaisia tai luterilaisia ei leimata. Se olisi yhtä hullua kuin kaikkien muslimien näkeminen potentiaalisina terroristeina.”

Ilkka pitää hyvänä ideana norjalaisen Kaivuonon kunnan esitystä Halti-tunturin huipun lahjoittamisesta Suomelle satavuotislahjaksi.

”Haltin huipun lahjoitus uudistaisi perinteisen pohjoismaisen lahjakulttuurin. Suomella tuskin olisi mitään maalahjaa vastaan.”

”Kaivuonon kunta haluaa maalahjasta esimerkin koko maailmalle siitä, miten maakiistoja voidaan ratkaista. Haltin huipusta ei tosin ole tarvinnut riidellä. Suomelle sen omistaminen olisi joka tapauksessa merkittävämpää kuin Norjalle.”

”Toivottavasti kaivuonolaisten esitys etenee Norjan valtiojohdon myönteisellä tuelle. Se olisi erinomainen esimerkki rajatarkastuksista itänaapurillekin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat