Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jemen ei saa unohtua

Vaarana on, että jo entuudestaan hauras tulitauko romahtaa täysin, mikä pahentaisi köyhän maan humanitaarista kriisiä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sisällissodan repimän Jemenin tilanne näyttää entistäkin epätoivoisemmalta, kun huhtikuussa alkaneet rauhanneuvottelut kariutuivat torstai-iltana.

Vaarana on, että jo entuudestaan hauras tulitauko romahtaa täysin, mikä pahentaisi köyhän maan humanitaarista kriisiä. Sota on tuhonnut maan talouden ja terveydenhuollon sekä johtanut nälänhätään. Sodassa on kuollut jo ainakin 6 400 ihmistä, joista valtaosa siviilejä.

Huthikapinallisten pakoon ajaman presidentin Abd Rabbu Mansur Hadin edustajat ilmoittivat neuvottelujen päättymisestä sen jälkeen, kun huthit ja arabikevään myötä eroamaan joutuneen presidentin Ali Abdullah Salehin puolue olivat ilmoittaneet uudesta yhteishallituksesta.

Saleh ja shiialaiset huthit ovat vanhoja kiistakumppaneita, mutta he löysivät Hadissa yhteisen vihollisen. Hadia taas tukee Saudi-Arabian johtama arabiliittouma, joka on pommittanut huthien hallitsemia alueita viime vuoden maaliskuulta. Sunnalaiset saudit pelkäävät huthien Jemenin liittoutuvan Iranin kanssa.

Kaaos on jo helpottanut terroristijärjestö al-Qaidan toimintaa. Jemeniä ei siksi saa unohtaa. Euroopassakin huomataan, jos maan annetaan romahtaa ja muuttua terroristien suojasatamaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat