Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarpeellinen puhelin

Neuvontapuhelinta on jo pilotoitu Helsingin poliisilaitoksella.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Poliisin tavoitettavuus ei pitkään aikaan ole ollut paras mahdollinen sen enempää rikos- kuin muissakaan asioissa, kun toimipisteitä ja väkeä on vähennetty. Asiointia eli henkilökohtaisia tapaamisia siirretään muutenkin vauhdilla verkkoon.

Parannusta on luvassa loppuvuodesta, kun poliisin valtakunnallinen neuvontapuhelin otetaan käyttöön. Puhelinta on suunniteltu jo vuosia, mutta sen käyttöönotto on viivästynyt.

Keväästä asti neuvontapuhelinta on jo pilotoitu Helsingin poliisilaitoksella, ja kokemukset ovat olleet hyviä. Aina sieltä ei tosin ehditä heti vastaamaan, mutta takaisin soitetaan päivän parin päästä.

Etenkin lupa-asioissa neuvot saattavat olla tarpeen. Esimerkiksi passinhausta on kyllä verkkosivuilla melko tarkat ohjeet. Silti laitevika tai muu häiriö voi keskeyttää hakuprosessin, jota ilman neuvontaa ei ole ihan helppo jatkaa.

On myös hyvä muistaa, että Suomessa on yhä paljon ihmisiä, joille verkkoasiointi ei ole vielä itsestäänselvyys.

Opastusta julkisiin viranomaispalveluihin saa myös Kansalaisneuvonnasta, joka etsii hakijalle oikean viranomaisen. Neuvonta auttaa myös, jos haluaa varata ajan poliisille, mutta varsinaisissa lupa-asioissa se ohjaa poliisin pakeille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat