Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidenttipeliä ohjaavat tunteet ja omituisuudet

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti arvioi Yhdysvaltain presidentinvaaleja, joissa Donald Trump ja Hillary Clinton ovat sekoittaneet puolue-eroja.

”Sotavoimat ja Jumala olivat demokraattien kokouksessa neljän viime päivän aikana enemmän esillä kuin republikaaneilla viime viikolla.”

”Toisaalta se sopii hyvin tämänkertaisten presidentinvaalien henkeen. Kun kerran asioita on alettu kääntää päälaelleen, niin tehdään se kunnolla.”

”Marraskuun kahdeksanteen on lauantaina tasan sata päivää aikaa, ja edessä on todennäköisesti historian epäkorrektein väittelyvaihe.”

Iltasanomat: ”Marraskuussa ratkeaa, johtaako supervaltaa Clinton vai republikaanien Donald Trump. Esivaalien aikana tuli jo selväksi, että Yhdysvalloissa käydään nyt aivan uudenlaista kampanjointia Valkoisen talon herruudesta.”

”Jollei valtapolitiikan perusteissa tapahdu muutosta, seuraava pysäkki voi olla Trump-ilmiön rantautuminen Suomeen. Äänestetään puoluetta tai henkilöä, joka oikeasti on puoluepolitiikan ulkopuolella, puhuu kansan äänellä ja ei ota vastuuta sanoistaan ja tekemisistään, eikä tarvitse faktatietoa kampanjassaan – tunne riittää.”

Iltalehti: ”Maailma on suurten muutosten edessä. Yhteisöllisyys ei ole muotia. Kansallistunne sen sijaan on.”

”Brexit-kansanänestyksessä ja Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa on tiettyjä yhtäläisyyksiä. Säilyttävällä puolella olevat vetoavat ihmisten ajatteluun ja järkevyyteen, kun muutosta haluavat painottavat voimakkaasti tunteisiin.”

”Epävarmuutta maailmaan lisäävät merkittävästi presidenttiehdokas Donald Trumpin kansallismieliset lausunnot, joissa Euroopan hänen mukaansa pitäisi paljon nykyistä itsenäisemmin hoitaa välinsä Venäjän kanssa.”

Kaleva: ”Trump on herhiläismäinen kansankiihottaja, joka jakaa ihmiset mustavalkoisesti hyviin ja pahoihin kulloisenkin yleisön mukaan. Clinton liikkuu korostetun asiallisella linjalla eikä halua repiä Amerikkaa kahteen palaseen.”

”Trump on viestittänyt, että hänen johtamansa Yhdysvallat käpertyisi enemmän itseensä ja sulkisi tarvittaessa ovet maailmanlaajuiselta vapaalta markkinataloudelta.

”Clintonin pääviesti kuuluu, että amerikkalaisten ei pidä pelätä toisiaan tai tulevaisuutta eikä rakentaa muureja.”

”Trumpin suurin substanssiheikkous onkin kokemuksen puute. Ei tiedetä, miten hän toimisi kriisitilanteissa. Clintonilla kokemusta on paradoksaalisesti jopa liikaa. Hänen rehellisyyttään epäillään.”

”Aiemmista presidenttikampanjoista poiketen Trump ja Clinton eivät ole pidettyjä hahmoja edes oman puolueensa keskuudessa. Molemmille buuattiin puoluekokouksessa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat