Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen yliopistoväki vaikenee Turkin puhdistuksista

Suomen tapahtumat kalpenevat sen rinnalla, miten yliopistojen tutkijoita on kohdeltu Turkissa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalainen yliopistoväki on kärkäs laatimaan julkilausumia, kun omat edut ovat uhattuina. Sekä järjestöt että epävirallisemmat kokoonpanot tehtailivat viime ja tänä vuonna lukuisia kannanottoja ja adresseja, joilla vastustettiin koulutukseen kohdistuvia rahoitusleikkauksia. Myös pelon ilmapiiristä valitettiin.

Huoleen oli toki syytä, sillä äveriäimmätkin suomalaisyliopistot irtisanoivat henkilöstöä satamäärin, eikä sitä aina tehty kovin sivistyneesti.

Silti Suomen tapahtumat kalpenevat sen rinnalla, miten yliopistojen tutkijoita on kohdeltu Turkissa vallankaappausyrityksen jälkeen. Ainakin noin 1 500:aa dekaania eli tiedekunnan johtajaa on pyydetty irtisanoutumaan 21 000 koulunopettajan ja 15 000 opetusministeriön virkamiehen lisäksi. Tutkijoille on julistettu myös matkustuskieltoja.

Kansainvälinen opetusalan järjestö Education International (EI) tuomitsi oitis puhdistukset ja kutsui niitä noitavainoiksi. Yliopistoja edustava European University Association (EUA) kannusti Euroopan yliopistoja ja tutkijoita puolustamaan akateemista vapautta Turkissa.

Suomessa huutoon ei ole vastattu, mikä saattaa osin johtua siitä, että heinäkuun yliopistot ovat käytännössä kiinni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat