Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisit vaihtavat alaa, usein palkkauksen takia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka ottaa kantaa Lännen Median julkaisemaan uutiseen, jonka mukaan 300 poliisia harkitsee alan vaihtoa. Tieto perustuu viime vuonna tehtyyn henkilöstökyselyyn.

”Poliisin henkilöstökyselyjen tiedoilla on hiukan suurempi painoarvo kuin muiden ammattikuntien sisäisillä kyselyillä. Poliisin motivaatio ja sitoutuminen työhönsä vaikuttaa usein myös kansalaisten arkeen ja turvallisuuden tunteeseen.”

”Tieto siitä, että noin 300 poliisia harkitsee alan vaihtoa, herättää huolta ja kysymyksiä.”

”Poliisin henkilöstöpäällikön mukaan ammatinvaihto on ruvennut houkuttelemaan poliisihallinnossa tehtyjen organisaatiomuutosten ja säästöjen takia. Pääluottamusmies näkee lisääntyneen vastuun ja palkkauksen kulkevan nyt eri suuntaan.”

”Poliisin työ on monen lapsen haave. Poliisiauto ja säntillinen univormu luovat mielikuvaa jännittävästä ja vaihtelevasta työstä yhteiskunnan tukipilarina. Todellisuus on yleensä ankeampi.”

”Ilmeisesti poliisin organisaatiouudistuksen läpivienti ei ole sujunut ongelmitta. Myös kyselyn antama viesti matalasta palkkauksesta on otettava todesta, muuten poliiseista tulee vielä pula.”

Lapin Kansa: ”Ties kuinka mones Pora on menossa? Kyse on poliisin jatkuvasta rakennemuutoksesta, eikä ole ihme, että myllerrys risoo poliiseja. Sellaisesta koetaan olevan vain haittaa oikeiden töiden tekemiselle.”

”Arviolta 300 poliisia harkitsee alan vaihtoa, kertoo Lännen Media. Suomessa on vajaat 7 400 poliisia. Vaihtohalua lisää myös se, että töiden lisääntyessä palkkakehitys ei pysy perässä. Tuttu tilanne muualtakin.”

Hämeen Sanomissa käsiteltiin huumausainerikoksia ja poliisin roolia ennaltaehkäisevässä työssä.

”Huumausainerikokset ovat huomattavasti lisääntyneet Kanta-Hämeessä. Maakunnassa poliisin haaviin jää entistä useammin amfetamiinin tymäköitä maahantuontieriä, marihuanaa kotikasvattamoista ja uusia muuntohuumeita. Maakunnan kirona on huumeiden verraten lyhyt tuontimatka niin pääkaupunkiseudulta, Turusta kuin itärajaltakin.”

”Huumeiden käyttö näyttää yleistyvän koko maassa, vaikka nousu rikostilastossa voi kertoa myös poliisin seulan tihentymisestä. Lukema on pienen kiinnijäämisriskin vuoksi vain jäävuoren huippu.”

”Huumeita ja huumausainerikoksia paljastuu poliisin muun työn ohessa, esimerkiksi liikennevalvonnan ja kotikäyntien yhteydessä. Lisäksi uusien muuntohuumeiden luokittelu huumausaineiksi kasvattaa kiinnijäämisriskiä.”

”Varhaisen puuttumisen ja lainvalvonnan lisäksi paine kohdistuu valistukseen ja hoito-ohjelmiin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat