Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvä vai paha peltipoliisi?

Osalla autoilijoista on eri käsitys ylinopeuksien kameravalvonnan vaikutuksista. Pian on luvassa Kehä I:n kokemuksista tutkittua tietoa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsinkiin on tulossa jopa kymmenen uutta ajonopeutta valvovaa tolppakameraa eli peltipoliisia. Yhden paikka Mechelininkadulla Töölössä on jo katsottuna.

Kehä I:lle asennettiin alkuvuodesta 35 uutta kameratolppaa. Poliisin mukaan ne rauhoittivat liikennettä. Monia autoilijoita ne eivät rauhoittaneet. HS:n uutisoitua aiheesta (1.8.) lehden verkkosivuilla alkoi osin kiukkuinen keskustelu.

Monet kertovat havainneensa, että tolpat vain aiheuttavat nykimistä ja lisäävät vaaratilanteita. Koska kuljettajat tietävät tolppien sijainnin, he jarruttavat ennen tolppaa ja kaasuttavat heti sen jälkeen. Ennen peltipoliisien asennusta liikenne soljui kirjoittajien mielestä paremmin, kun kuljettajilla oli lupa käyttää omia aivojaan ja säätää nopeus tilanteen mukaan.

Poliisin mielestä peltipoliisi on hyvä apulainen. Sen jälkeen kun Kehä III:n varrelle vuonna 2011 asennettiin kameratolpat, loukkaantumiseen johtaneet onnettomuudet vähenivät kymmenellä prosentilla. Tulos kannusti osaltaan investoimaan peltipoliiseihin lisää.

Väittely Kehä I:n kameravalvonnan vaikutuksesta on suurelta osin turhaa, kunnes saatavilla on oikeaa tietoa. Sitä saadaan myöhemmin tänä vuonna, kun VTT:n tutkimus valmistuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat