Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen yliopistoväki ei vaikene

Suomen yliopistot Unifi ry laati heti vallankaappausyrityksen jälkeen julkilausuman, jossa se tuomitsi Turkin yliopistoihin kohdistuvat vääryydet.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa (1.8.) yliopistoja moitittiin välinpitämättömiksi Turkin akateemisen yhteisön ahdingosta maan vallankaappausyrityksen jälkeen. Kirjoituksessa annettiin ymmärtää suomalaisen yliopistoväen välittävän vain omasta taloudellisesta tilanteestaan ja siitä kylliksi huudeltuaan jääneen viettämään hyvin ansaittua kesälomaansa. Kirjoituksen väittämiä on syytä täsmentää.

Suomen yliopistot Unifi ry laati heti vallankaappausyrityksen jälkeen julkilausuman, jossa se tuomitsi jyrkästi Turkin yliopistoihin ja niiden henkilökuntaan kohdistuvat vääryydet.

Julkilausuma julkaistiin sosiaalisessa mediassa ja jaettiin tiedoksi yliopistoihin. Yliopistoissa julkilausumaan reagoitiin laajasti. Käytännön toimenpiteinä yliopistot ovat muun muassa ottaneet vastaan ja myöntäneet rahoitusta turkkilaisille tutkijoille ja professoreille. Useat suomalaiset yliopistot ovat liittyneet kansainväliseen Scholars at Risk -verkostoon. Unifilla on harkinnassa myös vastaavan suomalaisen verkoston perustaminen.

Jouko Niinimäki

Oulun yliopiston rehtori

puheenjohtaja

Leena Wahlfors

toiminnanjohtaja

Suomen yliopistot Unifi ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat