Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi manner haltuun Riossa

Olympialaiset valtaavat Etelä-Amerikassa uuden mantereen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ylihuomenna perjantaina alkavat järjestyksessä 31. uuden ajan kesäolympiakisat. Samalla vallataan olympialaisille kokonaan uusi manner, Etelä-Amerikka, kun kisakaupunkina on Brasilian Rio de Janeiro. Lähimpänä on käyty kisaamassa olympia-aatteen alla Meksikossa vuonna 1968.

Ranskan merentakainen alue Ranskan Guyana Etelä-Amerikan koillisnurkassa on kartoissa merkitty maaksi, jossa olympialaiset on järjestetty. Itse kisakaupunki Pariisi sijaitsee kuitenkin Euroopassa.

Olympialaiset ovat vältelleet köyhiä maita. Maailmankartalla Lähi-idän, Etelä-Aasian, Keski-Aasian, Kaakkois-Aasian, Afrikan ja tähän asti siis Etelä-Amerikan kaupungeissa olympialaisia ei ole järjestetty.

Suomalainen keihäs uppoaa Rio de Janeiron stadionilla mantereittain katsoen siis neitseelliseen viheriöön. Viimeisenä yleisurheilun kenttälajina käytävä keihään loppukilpailu 20. elokuuta alkaa televisiossa kello 2.55 Suomen aikaa.

Suomalaisille ehkä rakkaimpien yleisurheilulajien loppukilpailuista 13 kisataan aamupäivällä Riossa. Ne nähdään Suomessa suorina iltapäivisin. Täkäläisittäin parhaina katseluaikoina voi sitten tutustua vaikkapa lajeihin, joita ei ole tiennyt olevan olemassakaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat