Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käteisen käyttö hiipuu

Käteiseen nojaa yhä pienempi ryhmä – monet ikäihmisiä. Olisi kohtuullista, että pankit suhtautuisivat heihin kunnioittavasti asiakasryhmänä ja pitäisivät heidät ajan tasalla käteisen käytön vaihtoehdoista.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nordea alkaa marraskuussa veloittaa käteisen nostamisesta pankkiautomaateista, mikäli asiakas nostaa rahaa enemmän kuin neljä kertaa kuukaudessa.

Pankit pyrkivät eroon käteisestä, sillä sen käsittely maksaa. Suurin osa asiakkaista on tähän jo sopeutunut: käteisnostojen määrä ja käteisen käyttö Suomessa vähenevät vääjäämättä. Viime vuonna automaateista nostettiin noin 13 miljardia euroa, kun 2000-luvun alkuvuosina summa oli melkein neljä miljardia suurempi. Automaattiverkostokin on harventunut.

Suomen Pankin teettämien kuluttajakyselyiden mukaan yli 70 prosenttia päivittäistavarakauppojen asiakkaista maksaa ostoksensa yleisimmin kortilla. Pikkuostoksista selviää korttia vilauttamalla, ja mobiilimaksaminen yleistyy.

Käteistä on jo pitkään saanut kauppojen kassoilta, mutta palvelu ei ole vielä kovin käytetty. Ehdot ovat sekavia: harva asiakas pysyy perässä siinä, paljonko kassalta voi nostaa ja paljonko palvelumaksuna veloitetaan.

Käteiseen nojaa yhä pienempi ryhmä, – monet ikäihmisiä.

Olisi kohtuullista, että pankit suhtautuisivat heihin kunnioittavasti asiakasryhmänä ja pitäisivät heidät ajan tasalla käteisen käytön vaihtoehdoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat