Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muutos toi tutut ongelmat

Nokia muuttui isoilla päätöksillä lyhyessä ajassa toisenlaiseksi yritykseksi. Samalla se kuitenkin kohtaa samat ongelmat kuin muutkin investointihyödykkeitä vievät suomalaisyritykset.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nokia on historiansa aikana muuttanut useasti muotoaan yrityksenä. Viime vuosien suuret askeleet – matkapuhelinliiketoiminnan myyminen ja Alcatel-Lucentin haltuunotto – ovat palauttaneet Nokian monilla mittareilla Suomen kärkeen. Elinkeinoelämän tutkimuslaitos arvioi toukokuussa julkaistussa tutkimuksessaan Nokian eniten arvonlisäystä tuottavaksi eli tavallaan kansantalouden kannalta tärkeimmäksi suomalaisyhtiöksi.

Silti yhtiö on nykyään monille suomalaisille melko vieras, eikä sen tulosjulkistus ole yhtä dramaattinen hetki kuin aiemmin. Syy on selvä: Nokia ei kilpaile entiseen tapaan kuluttajamarkkinoilla. Nimi ei näy arjessa eikä kaupan hyllyillä.

Nokiasta on tullut tyypillinen suomalainen suuryhtiö siinä mielessä, että se vie investointihyödykkeitä. Ne reagoivat eri tavoin suhdanteisiin kuin kuluttajatuotteet. Jos talousnäkymät ovat epävarmat, investoinnit hiipuvat nopeasti.

Tuore osavuositulos osoitti, että Nokia kärsii, kun teleoperaattorit lykkäävät investointejaan maailmalla. Tuotteet voivat olla kunnossa, mutta kauppoja ei synny.

Nokian rakennemuutos voi osoittautua vuosien jälkeen isoksi menestykseksi, mutta Suomen kannalta olisi tärkeää, että vientiyritysten joukko monipuolistuisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat