Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Internetissä vaanii ilmainen ansa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti: ”Musiikkipalvelu Spotifyn kaltaiset toimijat tarjoavat ilmaisversionsa rinnalla maksullista premium-asiakkuutta ilman mainoksia. Youtube on lanseerannut Yhdysvalloissa maksullisen Youtube Red -palvelun, joka poistaa mainokset ja tarjoaa lisäsisältöä.”

”Ovelin ansaintamalli on kuitenkin mobiilipeliteollisuudella. Useimmista mobiilipeleistä ei ole pakko maksaa, mutta kokemuksen saa juohevammaksi maksamalla muutamia senttejä tai euroja. Rahalla saa poistettua paitsi mainokset myös odottelun tai pelihahmon kehittymiseen vaadittavan ajan.”

”Ansaintamallia kutsutaan nimellä freemium, ja niin toimii myös Pokémon Go -peli. Kuluttaja saadaan sitoutumaan ilmaisella sisällöllä, minkä jälkeen pienet maksut eivät yhtäkkiä tunnu pahalta ajatukselta. Pienistä penneistä voi kuitenkin kasvaa huomaamatta iso potti.”

”Premiumin ja freemiumin ratkaiseva ero on, että jälkimmäisen rahanielu on loputon. Kriitikoiden mukaan koko freemiumin ansaintalogiikka on suunniteltu peliriippuvuuden varaan. Puolustajien mukaan se on ainoa tapa saada ihmiset maksamaan mobiilisisällöstä.”

”Kiinnostavaa on sekin, kuinka moni digitaho tarjoaa kuluttajalle mahdollisuutta ostaa itsensä mainoskulttuurin ulkopuolelle. Mainoksettomuudesta on tullut luksusta.”

”Digitalisaatio on pakottanut monet alat uusimaan ansaintamallinsa totaalisesti. Kultainen kysymys on, kuinka moneen mediatuotteeseen kuluttaja on valmis sijoittamaan. – – Piratismi kukkii, ja maksumuureja kierretään. Moni haluaa sarjansa ja musiikkinsa ilmaiseksi.”

Turun Sanomat ennakoi uutta turvapaikanhakijoiden aaltoa.

”Viime vuoden maaliskuussa EU:n ja Turkin välillä saavutettiin sopu, jonka mukaan Turkki ei päästä Syyriasta ja Irakista tulevia pakolaisia Kreikan kautta Eurooppaan. Äskettäin Turkin ulkoministeri sanoi – – että jos EU ei myönnä Turkille viisumivapautta tulevina kuukausina, Turkki luopuu pakolaissopimuksesta.”

”Suomen viranomaiset kertovat varautuneensa tilanteeseen. – – Viikon varoitusajalla pystytään majoittamaan tuhansia ihmisiä.”

”Toivottavasti viime vuoden kokemuksista on otettu oppia, kun majoituspalveluita ostetaan yksityisiltä. On käynyt ilmi, että kustannusten minimointi on johtanut moniin epäkohtiin yksityisissä vastaanottokeskuksissa. Yritykset ovat palkanneet epäpätevää henkilökuntaa ja rajoittaneet terveyspalvelujen tarjontaa. Vartijoiden joukossa on sanottu olleen rasistisesti ajattelevia.”

”Turvapaikanhakijat tulevat Suomelle ja muille EU-maille kalliiksi. Siitä huolimatta turkkilaisten kanssa ei tule enää neuvotella viisumivapaudesta. Turkin nykyinen politiikka ei täytä miltään osin oikeusvaltion tunnusmerkkejä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat