Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rion kisoissa testataan olympialiikkeen aate

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen kirjoittaa, että Kansainvälinen olympiakomitea KOK on onnistunut tekemään itsestään suuren rahantekokoneen.

”Olympialaiset ovat maailman suurin mediatapahtuma ja olympiarenkaat yksi planeettamme tunnetuimmista brändeistä.”

”KOK on kumarrellut häpeilemättä vallalle ja rahalle, oli se sitten kapitalistista tai kommunistista. Toiminnalle on voinut esittää kauniin mutta tyhjästä kehitellyn perustelun: olympialaisten tuoma julkisuus tukee myönteisiä arvoja kuten ihmisoikeustilanteen kohentumista isäntämaassa. Natsi-Saksan ihmisoikeudet eivät juuri olympialaisista kohentuneet. Meksikossa hallitus ammutti olympialaisia mielenosoituksissa vastustaneita omia kansalaisiaan vielä kisojen aattona.”

”Nykyisessä doping-ongelmassa muut urheilutoimijat ja yhteistyötahot ovat olleet KOK:ta aktiivisempia. Olympialaisten jäljiltä rapistuvat suorituspaikat eri puolilla maailmaa kertovat siitä, ettei KOK ole kuullut kestävästä kehityksestäkään.”

”Suomessa on aina arvostettu menestystä olympialaisissa. Olympiaurheilulla rakennettiin kansakuntaa jo ennen itsenäistymistä. Suomi oli ylipäätään ensimmäisiä maita, joissa alettiin systemaattisesti valmentautua erityisesti olympialaisiin. Se näkyi tuloksissa.”

”Nyky-Suomessakin olympialainen mitali, himmeämpikin, on muita arvokkaampi, ja vasta olympiastatus tuntuu tekevän lajista oikeaa urheilua.”

Ilkan mukaan Rion kisat voivat muodostua monella tavalla käänteentekeviksi.

”Miljardikisat käydään suurien tuloerojen ja vastakohtien Brasiliassa, olympialaisten yllä on terrori-iskujen uhka ja urheilijoiden pukukopeista haistellaan poikkeuksellisen tiiviisti dopingkäryjä.”

”Brasiliassa on uudistettu maan infrastruktuuria ja rakennettu olympiakylää ja uusia urheilustadioneita yli kymmenellä miljardilla eurolla.”

”Olympialoiston taakse on piilotettu poikkeuksellisen syvässä lamassa elävä suurvalta, joka on sotkeutunut hallinnossaan historiansa suurimpaan korruptiovyyhtiin.”

”Rion kisoissa testataan, vieläkö olympialiikkeen suuri eettinen aate on hengissä. Huippu-urheilu ei ansaitse mainettaan kansojen yhteisenä kielenä, rauhan ja yhteisymmärryksen rakentajana, jos parhaat tulokset tehdään dopingin avulla.”

”Vaikka penkkiurheilijan uskoa puhtaaseen urheiluun on koeteltu, olympialaiset sytyttävät kotikatsomot kerta toisensa jälkeen kannustamaan urheilijoita ja jännittämään heidän suorituksiaan.”

”Suomalaisurheilijoiden harteille ei ole näissä kisoissa asetettu virallisia mitalitavoitteita. Huippusuorituksiin pyritään pehmeiden arvojen kautta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat